Αυτοί είναι οι 3 από τους επτά καμικάζι του Παρισιού

Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από τους επτά τρομοκράτες που ανατινάχθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων αυτοκτονίας, χθες στο Παρίσι.

Οι Γαλλικές αρχές έχουν συλλάβει συγγενείς τους οι οποίοι και ανακρίνονται.

Πρόκειται για τους

Omar Ismail Mostefaï, Γάλλος πολίτης, γεννήθηκε 21 του Νοεμβρίου το 1985. Μεγάλωσε στη φτωχή συνοικία του Παρισιού, Courcouronnes.

Ο Mostefai είχε ποινικό μητρώο για σοβαρά εγκλήματα, ενώ είχε καταδικαστεί οκτώ φορές μεταξύ του 2004 και του 2010, όμως ποτέ δεν μπήκε φυλακή. Αν και είχε τεθεί στον κατάλογο των ατόμων υψηλού κινδύνου το 2010, το όνομα του δεν είχε αναμειχθεί σε κάποια έρευνα για δράση σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίν.

Η αστυνομία προσπαθεί τώρα να διαπιστώσει αν ο Mostefai ταξίδεψε στη Συρία πέρυσι. Πάντως ο 34χρονος αδελφός του παραδόθηκε στην αστυνομία, όταν έμαθε τι είχε κάνει ο Mostefai. Επίσης ο πατέρας του και τέσσερις άλλοι συγγενείς έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται ένω έρευνες διεξάγονται και στα σπίτια τους.

Η οκταμελής οικογένεια Mostefai (έχει άλλους 3 αδελφούς και δύο αδελφές) ισχυρίζονται πως ουδέποτε τον υποψιάστηκαν για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, αν και είχε διαπράξει διάφορα άλλα εγκλήματα στο παρελθόν.
"Είναι ένα τρελό πράγμα... είναι τρέλα," μουρμούρισε ο αδελφός του Mostefai με τρεμάμενη φωνή όταν συνελήφθη, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP. Η μητέρα τους, όπως πρόσθεσε, δεν φαίνεται να γνωρίζει ακόμη τίποτα. Σύμφωνα με το AFP, ο Mostefai πήγαινε συχνά στο τζαμί στο Luce του νοτιοδυτικού Παρισιού.

Οι άλλοι δύο τρομοκράτες που ταυτοποιήθηκαν πιστεύεται ότι είναι Σύριοι υπήκοοι, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Πρόκειται για τον 25χρονο Ahmed Almuhamed, και για τον 25χρονο Abbdulakbak Β.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανεπίσημες ιατρικές πηγές, ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών τρομοκρατών υπήρχαν δύο αγόρια, ηλικίας 15 και 18.
 
Βρέθηκε εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο γεμάτο όπλα σε προάστιο του Παρισιού
 
Στο μεταξύ η αστυνομία του Παρισιού εντόπισε αρκετά τυφέκια AK47 στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου SEAT το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ανατολικό προάστιο του Παρισιού.
 
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το αυτοκίνητο, που βρέθηκε στο Montreuil, χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες την Παρασκευή το βράδυ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
 
Από τις επιθέσεις στο Παρίσι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 129 νεκροί και 352 τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σοβαρά. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται πολλοι Γάλλοι πολίτες, τρεις Χιλιανοί, δύο Βέλγοι, δύο Μεξικανοί, δύο Ισπανοί, δύο Πορτογάλοι, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός.

Πηγή: RT, Al jazeera
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών