Με τα χρώματα της Γαλλίας φωταγωγήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη στη Λάρνακα

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, δηλαδή το κόκκινο, το άσπρο και το γαλάζιο, φωταγωγήθηκε χθες βράδυ στη Λάρνακα η Δημοτική Πινακοθήκη, στην Πλατεία Ευρώπης, με τους Λαρνακείς να επιλέγουν αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους προς το γαλλικό λαό, ύστερα από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην καρδιά του Παρισιού, την Παρασκευή το βράδυ.

 

 

 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Πρώτος Γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο Yann Braem, ο Σώζος - Χρίστος Θεοδούλου Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα και πλήθος κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και μετέβη στη Δημοτική Πινακοθήκη για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς το γαλλικό λαό.
 
Ο κόσμος άναψε κεριά στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «συγκλονισμένη η ανθρωπότητα και εμείς μαζί παρακολουθούμε πράξεις, ενέργειες απόλυτης και παράλογης βαρβαρότητας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Η σημερινή σεμνή τελετή έχει να κάνει περισσότερο με το να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικές στη Γαλλία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Ρωσία, στις ΗΠΑ και το Λονδίνο».
 
Εξάλλου, ο Πρώτος Γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο σημείωσε πως «είμαι βαθιά επηρεασμένος από τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι. Εμείς, ολόκληρη η κοινότητα, αλλά και οι Κύπριοι έχουν επηρεαστεί βαθιά από τα τραγικά γεγονότα και αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».
 
Εκ μέρους του Πρέσβη της Γαλλίας και ολόκληρου του γαλλικού λαού, συνέχισε "θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο της Λάρνακας και τον κυπριακό λαό που μας έχουν στείλει συλλυπητήρια μηνύματα, αλλά και μηνύματα αλληλεγγύης και φιλίας που καταδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, αλλά και τους δεσμούς της αλληλεγγύης, της φιλίας και των κοινών μας αξιών».
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος