Ξύπνησε και πάλι ο εφιάλτης της τρομοκρατίας στο Παρίσι

Το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου ( Βίντεο) 

 
 
 
 
 
 
08:40 Και άλλοι νεκροί στη λίστα των επιθέσεων  
153 οι νεκροί από την επιθέσεις σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 
 
8:15 Αυξανεται ο αριθμός των νεκρών 
Αυξανεται  ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών  από τις πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι. Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν αυτή την ώρα πως οι νεκροί έφθασαν ήδη του 140. 
 
08:05  Νεκροί 8 τρομοκράτες 
Οκτώ "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν.
Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού Μισέλ Καντό είχε επίσης δηλώσει στον Τύπο ότι οι τρεις από τους δράστες είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί. Η αστυνομική επιχείρηση "ήταν εξαιρετικά δύσκολη: οι τρομοκράτες είχαν κλειστεί στον όροφο και πυροδότησαν τα γιλέκα με τα εκρηκτικά" που φορούσαν, ανέφερε ο Καντό. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ένας τέταρτος επλήγη από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας. Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως "Αλλάχου Αμπαρ" όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.
Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. "Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού", αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.
 
Εκταόμβη νεκρών - Δεκάδες και οι τραυματίες 
 
Τουλάχιστον 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν χθες βράδυ στο Παρίσι και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 80 βαριά, σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές.

Έκτακτη Επικοινωνία Ολάντ - Ομπάμα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συμφώνησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα οι δύο χώρες να ενισχύσουν την διμερή συνεργασία τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.


«Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή του προς τον γαλλικό λαό ενώπιον αυτής της φρικτής τραγωδίας και ο Φρανσουά Ολάντ τον ενημέρωσε για το τι συνέβη», σύμφωνα με αυτή την πηγή. «Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στενά στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες», κατά την ίδια πηγή.

Νεκροί και οι τρομοκράτες 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς, περιλαμβανομένων «χωρίς αμφιβολία τριών τρομοκρατών» που συμμετείχαν στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.Οι εκρήξεις στο Σταντ ντε Φρανς, στο Σεν Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, οφείλονταν, τουλάχιστον η μία, σε έναν βομβιστή-καμικάζι, ανέφεραν νωρίτερα πηγές στη γαλλική αστυνομία. Η πρώτη έκρηξη ακούστηκε στις 21:20 (22:20 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

 

Η στιγμή της εφόδου των ειδικών δυνάμεων στο θέατρο Μπατακλάν

 

VIDEO: Tο θρίλερ στο Stade de France, η συγκέντρωση των φιλάθλων στο κέντρο του γηπέδου για να ξεφύγουν από τους καμικάζι

Τραγουδώντας τον εθνικό τους ύμνο, αποχώρησαν οι Γάλλοι από το Stade de France, μετά από ώρες αναμονής, λόγω επιθέσεων.
Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 
Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος πρόεδρος φυγαδεύτηκε.

 

 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών