8 ημέρες κράτηση στον γυμναστή για τον φόνο της Ντανιέλας


 Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες το απόγευμα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 34χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης 36χρονης γυναίκας από τη Μολδαβία, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 21/10 – 1/11/2015 στη περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, γύρω στις 13:30 της 1ης Νοεμβρίου 2015 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από φίλη του θύματος ότι αυτή δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της, ενώ δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις της. Γύρω στις επτά το βράδυ δύο φίλες του θύματος με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος της και την εντόπισαν νεκρή στο πάτωμα σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, που διεξήγαγαν έρευνες, ενώ η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει πουθενά τα δύο κινητά τηλέφωνα, το i-pad του θύματος και τα κλειδιά του διαμερίσματος.
 
Ο ιατροδικαστής που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσε ότι ο θάνατος της κοπέλας επήλθε 8 -12 ώρες προηγουμένως, αναφέροντας μάλιστα ότι το θύμα δεν πέθανε αμέσως, αλλά ύστερα από κάποιες ώρες.

Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από ένοικο που βρίσκεται στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε το θύμα, σύμφωνα με τη οποία μεταξύ 3 – 5 τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου, ξύπνησε από δυνατό θόρυβο που προερχόταν από διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, όπου ήταν και το διαμέρισμα του θύματος.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, το βράδυ της 30ης προς 31η Οκτωβρίου, το θύμα βρισκόταν μαζί με φίλη της σε νυχτερινή έξοδο στη Λεμεσό και επέστρεψε στο διαμέρισμα της γύρω στις 2 το πρωί της 31ης του μήνα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης του θύματος, αυτή δέχθηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο με αισχρό περιεχόμενο.
 
Από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το θύμα τα τελευταία χρόνια ζούσε μια πολύ έντονη ζωή, αφού διατηρούσε παράλληλους ερωτικούς δεσμούς με διάφορα πρόσωπα, που ουσιαστικά την συντηρούσαν οικονομικά, αφού δεν εργαζόταν.
 
Ο 34χρονος ύποπτος, που είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη Λάρνακα, στο οποίο γυμναζόταν στο παρελθόν το θύμα, ήταν μεταξύ των ατόμων που έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία. Στην κατάθεση του είχε αναφέρει ότι γύρω στις 22.30 το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου έκλεισε το γυμναστήριο του και επέστρεψε στο διαμέρισμα του όπου παρέμεινε μέχρι την επόμενη ημέρα. Επίσης, ανάφερε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη κοπέλα και πως της έστειλε γραπτό μήνυμα για να την πείσει να επιστρέψει πίσω στο γυμναστήριο.
 
Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος φέρεται να διαπιστώθηκε ότι τα μόνα γραπτά μηνύματα που δέχθηκε στο βράδυ της δολοφονίας της ήταν από δύο αριθμούς, ένα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας και ένα της Cyta, που ανήκαν στον ύποπτο. Επίσης, η Αστυνομία αξιολόγησε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είναι στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο ύποπτος και διαπιστώθηκε ότι είχε φύγει με το αυτοκίνητο του λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου και επέστρεψε δέκα περίπου λεπτά αργότερα, ενώ στην κατάθεση του ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βράδυ δεν έφυγε από το διαμέρισμα του.  

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος κλήθηκε εκ νέου για ανάκριση και μεταξύ άλλων είπε πως είχε αποκρύψει ότι είχε φύγει από το διαμέρισμα του το συγκεκριμένο βράδυ. Παραδέχθηκε ακόμα ότι σκόπιμα στις 2 Νοεμβρίου είχε διαγράψει από τη μνήμη του κινητού του τηλεφώνου τον αριθμό του θύματος για να μην μπορεί να εντοπιστεί από την Αστυνομία.
 
Σε περαιτέρω ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων η Αστυνομία εξακρίβωσε ότι ο αριθμός προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος, ανήκε σε φίλο του με το ίδιο ονοματεπώνυμο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τελικά περιήλθε στην κατοχή του 34χρονου.

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνησε στο θύμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια έστειλε τρία γραπτά μηνύματα στο κινητό του θύματος και πήρε μια απάντηση. Επίσης από τον ίδιο αριθμό στάλθηκαν γραπτά μηνύματα σε άλλες τρεις κοπέλες, οι οποίες ανέφεραν στην Αστυνομία πως τα μηνύματα που πήραν τη συγκεκριμένη νύχτα ήταν αισχρού και προσβλητικού περιεχομένου.
 
Ανέφεραν ακόμα ότι δεν γνώριζαν τον αποστολέα των μηνυμάτων, ότι η μόνη τους σύνδεση ήταν ότι γυμνάζονταν ή απασχολούνταν στο γυμναστήριο του υπόπτου και ότι είχαν δεχθεί μηνύματα με το ίδιο αισχρό περιεχόμενο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο αριθμό γίνονταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα αισχρού περιεχομένου σε τηλέφωνα αρκετών γυναικών, οι οποίες φάνηκε ότι πήγαιναν στο γυμναστήριο του υπόπτου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, την  Πέμπτη ο ύποπτος ανακρίθηκε από την Αστυνομία και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε τις δύο κάρτες κινητού τηλεφώνου και έστελνε αισχρά μηνύματα σε διάφορες γυναίκες και στο θύμα. Ακόμα, ο ύποπτος ήταν το τελευταίο άτομο που είχε επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων με το θύμα και «ήταν το μοναδικό πρόσωπο που είχε λόγο να εξαφανίσει τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μην αποκαλυφθεί αυτή η επικοινωνία».
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές