Άρχισε το Pop-up Festival στη Μακαρίου

  Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το Pop-up Festival 2015 στη Λεωφόρο Μακαρίου. Για έξι εβδομάδες (13 Νοεμβρίου– 24 Δεκεμβρίου 2015) στην πιο κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή με το κοινό της Λευκωσίας.
 
Όπως λέχθηκε σήμερα στη Διάσκεψη Τύπου για το Pop up festival 2015 στο City Plaza, στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι όχι μόνο η τόνωση και η αναζωογόνηση της Λεωφόρου Μακαρίου  αλλά και η ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω της δημιουργίας. Το φεστιβάλ πλαισιώνουν παράλληλες δραστηριότητες (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές), που εστιάζουν στην ενεργό συμμετοχή του κοινού.
 
Το Pop-up Festival 2015 είναι εμπνευσμένο από τα Pop-up shops, τα καταστήματα  δηλαδή που «ξεπετάγονται» προσωρινά και για μικρό χρονικό διάστημα σε εμπορικές οδούς, εκθέτουν προϊόντα προς πώληση και παράλληλα φιλοξενούν πολιτιστικά δρώμενα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
 
Η φετινή διοργάνωση ανατέθηκε όπως και πέρυσι στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ιδρυμα Πιερίδη (NiMAC), το οποίο και απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, μέσω της οποίας επελέγησαν οι συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκαν περισσότερες από 70 προτάσεις από τις οποίες επελέγησαν τελικά οι 40.
 
Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου στο City Plaza σε 23 συνολικά καταστήματα στο υπόγειο, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου. Σχεδιαστές από το χώρο της μόδας, της διακόσμησης, του επίπλου, του κοσμήματος και της χειροτεχνίας θα δώσουν και φέτος το παρόν τους, όπως και γκαλερί και καταστήματα πώλησης έργων τέχνης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετεινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν επίσης ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. Συγκεκριμένα ο ΘΟΚ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Κυπριακό κοινό την βραβευμένη συμμετοχή της Κύπρου στην Κουαντριενάλε Σκηνογραφίας Πράγας 2015, με ένα διαδραστικό περίπτερο πλαισιωμένο με εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, ενώ το κατάστημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζης Κύπρου θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά με πάρα πολλές εκδηλώσεις. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θα παρουσιάσει μια ιστορική φωτογραφική έκθεση από τα αρχεία του με θέμα τη Λευκωσία.

Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αναφέρουμε ενδεικτικά τη θεατρική παράσταση της ομάδας Σόλο για Τρεις με το έργο «Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά,  την διαδραστική δράση / παράσταση σύγχρονου χορού «Impulse», την παράσταση «Flat 102», την «Antoinette & Marie: A Cabaret Duet» και πολλές άλλες. Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και Open Stage με μουσικές και άλλες περφόρμανς.
  

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές