16η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας

Η ανεκτικότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη αλλά πρέπει να διδάσκεται και να μεταδίδεται, αναφέρει σε μήνυμά του ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη με αφορμή την 16η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ανεκτικότητα μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο στην προκατάληψη και το μίσος, ότι χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, σημειώνει, κάθε κοινωνία οφείλει να εντάξει στα προγράμματα εκπαίδευσης της την καλλιέργεια της ανεκτικότητας στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των επιρροών που οδηγούν στο φόβο, στον αποκλεισμό των άλλων, στην κατάφωρη αδικία, στη βία, στις διακρίσεις και στη περιθωριοποίηση.

Οι επαγγελματίες της εκπαίδευσης, η εκκλησία και οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα πρέπει να ενισχύσουν τις δράσεις τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων και για την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων τόσο μέσα στη σχολική και τοπική κοινότητα όσο και στην κοινωνία γενικότερα, αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γιαννάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Επίτροπος σημειώνει επίσης ότι οφείλουμε όλοι με συντονισμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε συνθήκες που να προάγουν τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας καθώς η κουλτούρα ανεκτικότητας μπορεί να είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο στον πόλεμο, τη βία, τον ρατσισμό, τις διακρίσεις, και τον κοινωνικό αποκλεισμό.  

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές