Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είδε Ομήρου

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε οποιοδήποτε βήμα της Τουρκίας προς την ΕΕ χωρίς σεβασμό της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κύπρου, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να δείξει εμπράκτως κατά πόσο εννοεί τις καλές προθέσεις που διατείνεται ότι έχει σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που οι δύο τους είχαν, μέρος της οποίας ήταν ανοιχτό για τους δημοσιογράφους, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο και όνειδος για τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να συνεχίζεται η διχοτομική κατάσταση στην Κύπρο και υπέδειξε ότι η όποια λύση πρέπει να είναι λύση συμβατή με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο η οποία διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος κυρίαρχο στη διεθνή κοινότητα και ως κράτος που είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Κάλεσε παράλληλα για ενότητα και αποφασιστικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο υποδεικνύοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό κάθε χώρας πρέπει να είναι ενωμένες προς εξυπηρέτηση του κοινού στόχου.
Από την πλευρά του ο Γιαννάκης Ομήρου διεμήνυσε ότι το ζητούμενο είναι «λύση και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας τόνισε ότι η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στην Κύπρο ενδυναμώνει τις ψυχικές αντοχές του κυπριακού λαού, ο οποίος για 41 συναπτά έτη ζει κάτω από συνθήκες τουρκικής κατοχής και συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας της Τουρκίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς