Αθήνα: Σκληρή διαπραγμάτευση με πνεύμα συναινετικό

Με στόχο να υπάρξει ως αύριο Σάββατο, συμφωνία για τα εκκρεμή θέματα της διαπραγμάτευσης, συναντώνται στην Αθήνα οι δύο οικονομικοί Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των δανειστών.
 
Το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, είναι το βασικό θέμα που απασχολεί τις διαβουλεύσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους δανειστές οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, φέρεται πως παραμένουν ανυποχώρητοι ως προς το να προβλέπει η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως λένε, «λογική επιείκεια» για εκείνους που αποδεδειγμένα έχασαν το βασικό τους εισόδημα λόγω της κρίσεως και πριν από αυτήν πλήρωναν ανελλιπώς τις οφειλές τους.

Πληροφορίες από έγκυρη πηγή κάνουν λόγο για "σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά με πνεύμα συναινετικό".
 
Στα υπόλοιπα ζητήματα, όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, το 23% ΦΠΑ που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση αντλώντας τους χαμένους πόρους από τα τυχερά παιχνίδια, τα γενόσημα φάρμακα στα οποία επιδιώκεται η σταδιακή μείωση τιμών, οι αλλαγές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η διακυβέρνηση των τραπεζών, λέγεται πως υπάρχει «σημαντική προσέγγιση» των δύο πλευρών.
 
Η νέα συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με το «κουαρτέτο» των δανειστών, γίνεται όπως όλες οι προηγούμενες σε ειδικά διαμορφωμένη σουίτα στο Χίλτον Αθηνών, δεδομένης της άρνησης της κυβέρνησης να δέχονται οι Υπουργοί τους εκπροσώπους των δανειστών στα Υπουργεία τους.
 
Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να υπάρξει συμφωνία έως αύριο και να συνέλθει την Κυριακή το Euro Working Group, που θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υπό-δόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών