Αυτή είναι η επιστολή παραίτησης του αντιπροέδρου των Οικολόγων

Ο www.reporter.com.cy εξασφάλισε και δημοσιεύει αποκλειστικά την επιστολή παραίτησης από τη θέση του αντιπροέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, καθώς και από μέλος του κόμματος, Ανδρέα Μασούρα, την οποία απέστειλε χθες στην Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων.
 
«Επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Μασούρα από τη θέση του Αντιπροέδρου καθώς και από μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Λευκωσία,
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015.
Προς Πολιτική& Κεντρική Επιτροπή Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Φίλες, Φίλοι,
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος και μέλος του «Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών» διαπιστώνοντας με ιδιαίτερη πικρία, πως ένα κουρασμένο πλέον Κίνημα δεν μπορεί και δεν έχει κάτι να προσφέρει στη νέα γενιά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ένα Κίνημα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ζωντάνια, ακτιβισμό και κινητικότητα. Η μη ανανέωση στελεχών και νέων ανθρώπων, η οικογενειοκρατία και ο παλαιοκομματικός χαρακτήρας του ως προς αντιλήψεις, διαχειρίσεις και δομές (π.χ. ζητήματα συμμετοχικότητας και εναλλαξιμότητας), αποτελούν και τις κύριες αιτίες της καθήλωσης του και της μη αποδοχής του από την κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα προαναφερθέντα στοιχεία ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο από την απουσία οράματος. Επιπλέον, ένα πράσινο και οικολογικό Κίνημα, για να θεωρείται οικολογικό πρέπει να συμπεριφέρεται κατάλληλα και όχι απλά να φαίνεται. Ο εκτροχιασμός από τις θεμελιώδεις βασικές αρχές και αξίες της Πολιτικής Οικολογίας αλλά και ευρύτερα του Οικολογικού Κινήματος είναι δυστυχώς εμφανής.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και στις συζητήσεις που είχα κάνει τόσο με τον Πρόεδρο του Κινήματος όσο και με άλλα στελέχη εκφράζοντας τις ανησυχίες μου χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.
Ως νέος είμαι πεπεισμένος πως σε ένα τέτοιο κουρασμένο πολιτικό κίνημα δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω. Όπως είπε ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης: «Σ' έναν κόσμο που αλλάζει, όπως είναι ο σημερινός, με τόσο δραματικές ταχύτητες, η ακινησία δεν ταιριάζει. Είσαι ετοιμόρροπος όταν όλα αλλάζουν και κινούνται γύρω σου και εσύ προσπαθείς να μείνεις ακίνητος».
Θα συνεχίσω να υπηρετώ τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές της Πολιτικής Οικολογίας από μάχιμα χαρακώματα.
Οικολογικά,
 
Ανδρέας Ν. Μασούρας
Ακαδημαϊκός»
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας