Τη Δευτέρα η απόφαση για υπόθεση ληστείας

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου να ανακοινώσει την απόφασή του για τον 30χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος στις 17 Αυγούστου 2015 ενεπλάκη με έναν 39χρονο συμπολίτη του σε υπόθεση ληστείας, αποσπώντας από τα χέρια 80χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος μεταφοράς χρημάτων στη Λεωφόρο Ελλάδος στην Πάφο το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας, στην αγόρευσή του αναφέρθηκε στη μεταμέλεια του κατηγορούμενου αλλά και στην πρόθεσή του να επανορθώσει, στο γεγονός ότι το αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης πέραν των 5 χρόνων εκδικάζεται από Επαρχιακό Δικαστήριο, στον ερασιτεχνικό τρόπο δράσης του κατηγορούμενου, στις οικονομικές δυσκολίες που οδήγησαν στη διάπραξη του αδικήματος, στο λευκό ποινικό μητρώο, στη δεύτερη ευκαιρία, στο μεμονωμένο περιστατικό, στα δύσκολα παιδικά χρόνια του κατηγορούμενου, αλλά και στην οικειοθελή παρουσίαση στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαννούπα, ο πελάτης του είχε στη διάθεση του το χρόνο και τα μέσα για να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του, ενώ μπορούσε – όπως είπε- κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα για να φύγει από την Κύπρο. Δεν το πράττει όμως, αντιθέτως, συνέχισε, επικοινώνησε με τον ίδιο ως δικηγόρο του και με τη σειρά του επικοινώνησε με την Αστυνομία.
Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχει συλληφθεί και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο ωστόσο δεν παραδέχτηκε ενοχή. Πρόκειται για 39χρονο από τη Βουλγαρία.
O κ. Ζαννούπας αναφέρθηκε ακολούθως στη συνεργασία του πελάτη του με τις αστυνομικές Αρχές, παραδέχτηκε ωστόσο πως το αδίκημα της ληστείας και της συνωμοσίας προς διάπραξης αδικήματος είναι σοβαρά και αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα. Ζήτησε τέλος επιείκεια από το δικαστήριο και αναστολή της ποινής φυλάκισης του πελάτη του.
 

Δειτε Επισης

Το μήνυμα της ΥΠΑΝ για την επέτειο του «ΟΧΙ»-«Στόχος η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας»
Μετονομάστηκε ο Δήμος Ανατολικής Πάφου-Με φόντο την ιστορία το νέο του όνομα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στη Λεμεσό-Αρχίζουν το βράδυ με λαμπαδηφορία
Προσπάθεια διαφυγής από τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο Τροόδους-Επωφελούνται και οι μεγάλοι
Οι τρεις ήρωες της Μοσφιλωτής που έπεσαν μαχόμενοι το 1974
Η χειρότερη χρονιά φέτος στην Κύπρο με τις εγκαταλείψεις σκύλων-«Κάθε πέρσι και καλύτερα»
Παίρνουν μέτρα πριν την εφαρμογή απαγόρευσης διακίνησης οχημάτων λόγω ρύπων-Διευκρινίσεις Υπ. Μεταφορών
Στην ομάδα χωρών για επιστροφή στο Φεγγάρι με τις Συμφωνίες Αρτεμις η Κύπρος-Στόχος η αποικία του Άρη
Σταθεροποιήθηκε κάτω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Συνεχίζουν να αγνοούνται οι βροχές
Οι τιμές αυξάνονται, οι μισθοί μειώνονται και οι πολίτες ταλαιπωρούνται-«Παιδιά πάνε σχολείο νηστικά»