Επιχείρηση σπίλωσης της ΕΔΕΚ βλέπει ο Σιζόπουλος

Για προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκεκριμένων κύκλων με διάφορους ευτελείς τρόπους να σπιλώσουν είτε την ΕΔΕΚ είτε τα στελέχη της ΕΔΕΚ με κύριο στόχο να μειώσουν την αξιοπιστία και την πολιτική εμβέλεια του κόμματος έκανε λόγο σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε κατά τη χτεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου σε ό,τι αφορά απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε ό,τι αφορά το θέμα που αναδείχτηκε κατά τη χτεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ οφείλει να θέσει τα γεγονότα ως έχουν και απ` εκεί και πέρα ας αποφασίσουν οι πολίτες.

«Αν είναι δυνατό να θεωρείται σύγκρουση συμφερόντων το γεγονός ότι ένας στέλεχος του κόμματος ως τραπεζικός υπάλληλος παρέλαβε και κατέθεσε στο λογαριασμό της ΕΔΕΚ πριν από 7 χρόνια μια συγκεκριμένη εισφορά η οποία έγινε κατά τρόπο νόμιμο και διαφανή. Και μάλιστα η ΕΔΕΚ πριν από ένα χρόνο έδωσε στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη επιταγή, την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα και έθεσε του λογαριασμούς του κόμματος από τότε στη διάθεση της Γενικής Εισαγγελίας και των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για να κάμουν οποιονδήποτε έλεγχο» είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό όταν η ίδια η Πολιτεία με αποφάσεις των συντεταγμένων οργάνων της έχει απαλλάξει διάφορες εταιρείες από οποιαδήποτε υποχρέωση ή ενδεχομένως και από οποιαδήποτε κατηγορία εμπλοκής σε σκάνδαλα ή διαπλοκή, να έχουμε την απαίτηση από ένα πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να καταδικάσει με τη στάση του αυτές τις εταιρείες.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως θα έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές ότι υπάρχει το Συμβούλιο Εγγραφής Εργολάβων και Εργοληπτών που θα μπορούσαν αν ήθελαν να προχωρήσουν στην επιβολή ποινών σε αυτές τις εταιρείες ακόμη και να τις αποκλείσουν από τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς που αφορούν το δημόσιο, ακόμα και να αναστείλουν την άδεια λειτουργίας τους.

«Γιατί δεν το έπραξαν; και γιατί επιχειρούν σήμερα να μεταφέρουν αυτό το βάρος και αυτή την ευθύνη σε ένα έντιμο πολίτη επειδή πριν από επτά χρόνια κατέθεσε συγκεκριμένη εισφορά;» διερωτήθηκε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, υπάρχει νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι τόσο υπουργοί όσο και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, δύο χρόνια μετά από την αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση, μπορούν να εργοδοτηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο το οποίο προηγουμένως επόπτευαν, χωρίς να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. «Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;» διερωτήθηκε.

Εξέφρασε ακολούθως την πεποίθηση ότι είναι εκ του πονηρού, το γεγονός ότι επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος της ΕΔΕΚ είχε τη νικώσα ψήφο. «Πως έχει διαχωριστεί ότι είναι η νικώσα ψήφος από τη στιγμή που τρία μέλη της Αρχής ψήφισαν με τον ίδιο τρόπο χωρίς να γνωρίζει ο ένας τις υποθέσεις του άλλου;» διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε στη συνέχεια πως είναι πολύ κατανοητό πλέον ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση του Κυπριακού και και την κακή πορεία, για τα σκάνδαλα της οικονομίας, για τη συγκάλυψη ενόχων που αφορούν σκάνδαλα και όχι μόνο, επιχειρούν με διάφορους ευτελείς τρόπους να σπιλώσουν είτε την ΕΔΕΚ είτε τα στελέχη της ΕΔΕΚ με κύριος στόχος να μειώσουν την αξιοπιστία και την πολιτική εμβέλεια του κόμματος.

«Όμως δεν θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα, η ΕΔΕΚ είναι ισχυρή, είναι δυνατή αλλά πάνω απ` όλα είναι καθαρή. Και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο κατά το χρόνο λήψης της εν λόγω απόφασης από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών το συγκεκριμένο άτομο ήταν στέλεχος της ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι το διορισμό του στη συγκεκριμένη θέση. «Μετά το διορισμό του έχει αποχωρήσει από τα συλλογικά όργανα του κόμματος» είπε.

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα