Φυλάνε τα ρούχα για να έχουν τα μισά

Μπροστά στο ενδεχόμενο των ραγδαίων βροχοπτώσεων προσεχώς, ο Δήμος Λεμεσού συμβουλεύει και προτρέπει τους δημότες να λαμβάνουν έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτραπούν οποιεσδήποτε δυσάρεστες καταστάσεις. Με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η τοπική αρχή και δεδομένης της εκκρεμότητας στην ολοκλήρωση πολλών αντιπλημυρικών έργων της πόλης, καλεί τους δημότες «όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και / ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν».

 Συγκεκριμένα, προτρέπονται οι δημότες να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ταυτόχρονα συμβουλεύονται να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, αποφράσσοντας σκάρες υπονόμων.

Παράλληλα και προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα πλημμυρίσματος χώρων καλούνται οι ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες που διαθέτουν.
Τέλος ο  Δήμος συμβουλεύει τέλος όπως οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν στην ασφάλιση των περιουσιών του έναντι του κινδύνου πλημμυρών.
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα