Αβέρωφ: "Ναι εμείς τα πήραμε, οι άλλοι πώς έκαναν όμως προεκλογικές;"

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η   παραδοχή του προέδρου του ΔΗΣΥ ότι στο παρελθόν το κόμμα πήρε χρήματα από την Focus  τόσο για την προεκλογική εκστρατεία όσο και για να φέρει φοιτητές στην Κύπρο.
 
Μάλιστα σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας ο Αβέρωφ Νεοφύτου διερωτήθηκε μάλιστα πού βρίσκουν χρήματα για να κάνουν εκστρατείες τα υπόλοιπα κόμματα που λένε πως δεν τα πήραν.
 
 
Φωνές από ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους
 
Ποικίλες ήταν όπως ήταν αναμενόμενο και οι αντιδράσεις για την δήλωση-παραδοχή του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης κάλεσε μάλιστα για λόγους όπως είπε τάξεως « τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή να κάνουν έρευνα παντού στο ΕΥΡΩΚΟ για να δει ότι εμείς δεν τα πήραμε”.

“Θεωρώ”, είπε, “ότι η έρευνα που πρέπει να γίνει και πρέπει να την επιταχύνει ο Γενικός Εισαγγελέας στα γραφεία όλων των κομμάτων, για να ξεκαθαριστεί ποιοι πήραν και δεν πήραν από την Focus. Οφείλει ο ΓΕ να βρει ποιοι από τα κόμματα πήραν και πόσα και ποιον ήταν το αντάλλαγμα”.

Για το ίδιο θέμα, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι ουδεμία σχέση έχουν με την όποια Focus.

Είπε πως δεν πήραν χρηματοδότηση από καμία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, ούτε είδαν τον κ. Βγενόπουλο ενώπιον τους, εκτός από τις περιπτώσεις που κάποια κόμματα των κουβάλησαν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για να του κάνουν μαξιλαράκια και άπλωναν κόκκινα χαλιά.

“Άλλοι τα πήραν και προσπαθούν τώρα να πείσουν ότι όλοι τα πήραμε και έχουμε διαφθαρεί από το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις βρώμικες επιχειρήσεις του οποιουδήποτε”, ανέφερε προσθέτοντας ότι ο κ. Νεοφύτου εγκαλείται να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ποσά που έχει εισπράξει από τη Focus και από τις εταιρείες του κ. Βγενόπουλου, αλλά και από άλλους, οι οποίοι δακτυλοδείχνονται μέσα από το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, για εμπλοκή στο σκάνδαλο της οικονομίας.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων