Άντρος: Τα σκάνδαλα της κυβέρνησης σε Mall και μαρίνα Λεμεσού

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΓΓ του ΆΚΕΛ, απαντώντας σε δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι το σκάνδαλο με τις πολεοδομικές ζώνες αφορά την Κυβέρνηση Χριστόφια η οποία λειτούργησε κατ` αντίθεση εισηγήσεων
 
“Είναι το λιγότερο αστείο και προκλητικό να λέει ο κύριος Χάσικος και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση Χριστόφια λειτούργησε κατ` αντίθεση των απόψεων των ειδικών”, απάντησε ο Άντρος Κυπριανού και διερωτήθηκε αν δεν αποτελεί σκάνδαλο η αύξηση του συντελεστή δόμησης στις περιπτώσεις του Mall Λευκωσίας και της Μαρίνας Λεμεσού.

Αναφερόμενος στο Mall Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “όλοι οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν πρέπει να δοθεί αυξημένος συντελεστής δόμησης. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενέκρινε 8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τα οποία έδωσαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια στον ιδιοκτήτη του Mall”.

“Αυτό δεν το θεωρεί σκάνδαλο ο κ. Χάσικος και θεωρεί κάποια άλλα πράγματα σκάνδαλα;”, διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ , προσθέτοντας ότι “εδώ υπάρχει εξόφθαλμη ευνοϊκή μεταχείριση”.

Ο κ. Κυπριανού είπε επίσης ότι και στη Μαρίνα Λεμεσού υπήρξε “αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα” και διερωτήθηκε “πόσα θα είναι τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ιδιοκτήτες; Γιατί αυτά -κατά την άποψη του κ. Χάσικου- δεν συνιστούν σκάνδαλα την ώρα που όλοι οι ειδικοί διαφωνούν, ενώ άλλες περιπτώσεις συνιστούν σκάνδαλα;”

“Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι όποιες καταγγελίες υπάρχουν για ευνοϊκή μεταχείριση και αν αποδειχθεί ότι υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για να εξυπηρετηθούν κάποιοι τότε ναι να τιμωρηθούν κάποιοι”, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι αύριο θα προβεί σε ολοκληρωμένη δήλωση για το θέμα αυτό με τις πολεοδομικές ζώνες
“Προς το παρόν θέτω αυτά τα ερωτήματα προς τον κ. Χάσικο και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Να μας πουν γιατί οι δικές τους αποφάσεις που έδωσαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια δεν αποτελούν σκάνδαλο και αποτελούν σκάνδαλο οι αποφάσεις κάποιων άλλων;” διερωτήθηκε και κάλεσε ταυτόχρονα τον Γενικό Ελεγκτή να τοποθετηθεί για το θέμα.

ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ