Άντρος Κυπριανού: Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους λίγους και εκλεκτούς

   
Το 10% των πλουσίων της κυπριακής κοινωνίας είδε τα εισοδήματα του να αυξάνονται τα τελευταία δυόμιση χρόνια κατά 3,4% ενώ το 90% της κοινωνίας είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται κατά μέσο όρο 8%, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προσθέτοντας ότι “ αυτό λέει πάρα πολλά για το πώς έχει γίνει η ανακατανομή του πλούτου με τα μέτρα τα οποία προωθούνται και εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας στα γραφεία του Κόμματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “είχαμε μια σε βάθος συζήτηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας αναφορικά με την κατάσταση στην κυπριακή οικονομία” όπως έχει διαμορφωθεί μετά την εφαρμογή του κυπριακού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα για να προσθέσει ότι “η δική μας ανάλυση είναι πάρα πολύ αρνητική”.

“Ο τραπεζικός τομέας -που ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο η Τρόικα έχει έρθει εδώ και για τον οποίο έχουμε τεθεί κάτω από μνημόνιο -μετά από δυόμιση χρόνια, όχι απλά δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια(ΜΕΔ) έχουν φτάσει τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της κυπριακής οικονομίας. Δεν μπορεί ο τραπεζικός τομέας να στηρίξει την κυπριακή οικονομία έτσι ώστε να προχωρήσουμε με ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή οι αναδιαρθρώσεις των δανείων προχωρούν με πάρα πολύ αργό ρυθμό. Και ο κίνδυνος για εκποιήσεις είναι στο κατώφλι μας”, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, “το 10% των πλουσίων της κυπριακής κοινωνίας βλέπει τα εισοδήματα του να αυξάνονται τα τελευταία δυόμιση χρόνια κατά 3,4% ενώ το 90% της κοινωνίας είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται κατά μέσο όρο 8%. Και αυτό λέει πάρα πολλά για το πώς έχει γίνει η ανακατανομή του πλούτου τα τελευταία δυόμιση χρόνια με τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προωθούνται και εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “κάθε άλλο παρά επιτυχημένο είναι το πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί και κάθε άλλο παρά βρισκόμαστε στα πλαίσια ενός success story σε ότι αφορά την κυπριακή οικονομία. Η δική μας ανάλυση είναι ότι δυστυχώς τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα. Οι πολιτικές που προωθούνται είναι κατά την άποψη μας αρνητικές και θα αφήσουν το αρνητικό τους στίγμα στην κυπριακή οικονομία και στην κυπριακή κοινωνία γενικότερα”.

“Και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται για τους λίγους και εκλεκτούς. Εμάς μας ενδιαφέρει η πλειοψηφία του κυπριακού λαού, η οποία είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “η δίκη μας η άποψη είναι ότι δεν θα αντιμετωπιστεί εύκολα το πρόβλημα με τα ΜΕΔ”, αναφέροντας παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την πακετοποίηση των δανείων. “Δεν νομίζουμε ότι είναι μ΄αυτό τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν προστατεύονται οι μικροοφειλέτες”, κατέληξε.


 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»