Δεν ικανοποιήθηκε από την έκθεση της Κομισιόν για το κυπριακό η Τουρκία

Μονόπλευρες χαρακτηρίζει τις αναφορές για το Κυπριακό στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία το τουρκικό Υπουργείο ΕΕ. Επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αγνόησε την ισορροπία ελευθερίας - ασφάλειας στην έκθεσή της. 
 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο ΕΕ της Τουρκίας αναφέρει ότι ενώ υπάρχει αναφορά για την στήριξη Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, η ΕΕ συνεχίζει να παρουσιάζει μια μονόπλευρη άποψη παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες σε μια περίοδο που οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού έχουν ενταθεί.
 
"Η Τουρκία στηρίζει την επίτευξη μόνιμης λύσης στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο λαών και της διζωνικότητας", αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο ΕΕ, προσθέτοντας ότι η εγκατάλειψη της μονόπλευρης αντίληψης από πλευράς ΕΕ θα βοηθήσει στην επίτευξη λύσης. 
 
"Η ΕΕ κάνοντας τις αξιολογήσεις της για το κυπριακό είναι απαραίτητο πάνω από όλα από άποψης δικής της συνοχής και πειστικότητας να λάβει υπόψη τις πραγματικότητες στο νησί και να είναι αμερόληπτη και να ενθαρρύνει για τη λύση", αναφέρεται στην έκθεση.
 
Το τουρκικό Υπουργείο ΕΕ αναφέρει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνόησε την ισορροπία ελευθερίας και ασφάλειας στην έκθεσή της και χαρακτηρίζει απαράδεκτες οι αξιολογήσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες που παρέχει το σύνταγμα στον πρόεδρό της Τουρκίας ο οποίος έχει εκλεγεί απευθείας από τον λαό για πρώτη φορά.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι είναι σημαντικό που τονίζεται ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά φαίνεται ότι η ΕΕ δεν έχει αντιληφθεί καλά τα αποφασιστικά βήματα της Τουρκίας εναντίον του ΡΚΚ, της DHKP-C και του ISIS χωρίς καμιά διάκριση. 
 
Για το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αναμένουν από την ΕΕ να δει σωστά τις πραγματικότητες σχετικά με την παράλληλη δομή και να επιδείξει την απαραίτητη ευαισθησία ενάντια σε αυτή την παράνομη δομή και τις δραστηριότητές της.
 
"Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της ενάντια στην δομή αυτή η οποία απειλεί την εθνική ασφάλεια, διασαλεύει τη δημόσια τάξη και δηλητηριάζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης", αναφέρεται.
Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο ΕΕ εκφράζεται ικανοποίηση για τις αναφορές στην έκθεση για τις μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας και επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις από τη φύση τους είναι επικριτικές.
 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα σημειωθούν με προσοχή οι δίκαιες και λογικές επικρίσεις, σύμφωνα με τον τουρκικό Υπουργείο ΕΕ το οποίο προσθέτει ότι η έκθεση θα χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχεία εποικοδομητικό για την πρόοδο των εργασιών για μεταρρυθμίσεις της Τουρκίας και την ενταξιακή της πορεία.
 
Ωστόσο θα θέσουμε την προσοχή της επιτροπής στις διαπιστώσεις τους οι οποίες πιστεύουμε ότι είναι άδικες.
 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών