Ο Ομπάμα φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο gay περιοδικού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο πρώτος ηγέτης της Αμερικής που φωτογραφίζεται για περιοδικό ομοφυλοφίλων και μάλιστα σε ένα από τα επετειακά τεύχη με τους 100 πιο ελκυστικούς ανθρώπους για την ομοφυλοφιλική και γενικότερα LGBT κοινότητα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φιγουράρει στο εξώφυλλο του μηνιαίου περιοδικού ομοφυλοφίλων Out, η συντακτική ομάδα του οποίου αποτίνει φόρο τιμής στον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία και τίτλο: «Ο πρόεδρός μας – Σύμμαχος, ήρωας, ίνδαλμα». Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο της χώρας που φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο ενός εντύπου της LGBT κοινότητας, κάτι που οι υπεύθυνοι του μέσου αναγνωρίζουν ως ιστορική στιγμή από μόνη της.
 
«Ναι, πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά (…) ωστόσο όποιος κι αν είναι ο τρόπος που θα εξετάσουμε το ζήτημα, ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του συνέβαλαν στο να υπάρξει μια εξαιρετική αλλαγή στη ζωή των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διαφυλικοί) στις ΗΠΑ» επισημαίνεται στο άρθρο όπου δικαιολογείται η επιλογή του προσώπου του Αμερικανού προέδρου.
 

 «Για κάποιον που, στην αρχή, έμοιαζε να υπεξέφευγε –ή ακόμα και να ενοχλούνταν– για το ζήτημα αυτό, η εξέλιξη του προέδρου Ομπάμα στο θέμα του δικαιώματος του γάμου για όλους είναι κάτι που αξίζει το σεβασμό» υπογραμμίζεται.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε στα τέλη Ιουνίου το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου σε ολόκληρη την χώρα, σε μια ιστορικής σημασίας απόφαση που λήφθηκε έπειτα από χρόνια θυελλωδών αντιπαραθέσεων.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό, πολλές προσωπικότητες συνέβαλαν στο να ληφθεί αυτή η απόφαση, «ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι χωρίς την ενεργή δέσμευση του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, θα προσπαθούσαμε ακόμα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το όνειρο».
 
 ΠΗΓΗ: News247
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών