Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά

Λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε πιθανότατα το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση που έγινε στο σημείο της συντριβής.
Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εντοπίστηκαν και οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. To ένα από αυτά περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, δεδομένα που έχουν κρίσιμη σημασία για να βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας.
Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι ισλαμιστική ομάδα ανέλαβε εκ μέρους του ISIS την ευθύνη για την «κατάρριψη» του αεροσκάφους. Το φως της δημοσιότητας είδε ακόμα και ένα μικρό ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο υποτίθεται πως δείνει το αεροσκάφος να καταρρίπτεται.
Παρ' όλα αυτά, οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες και ειδικοί τονίζουν ότι στο ύψος που πετούσε το ρωσικό Airbus λίγο πριν από την τραγωδία (πάνω από 30.000 πόδια) ήταν εκτός βεληνεκούς των φορητών αντιαεροπορικών όπλων που ενδέχεται να κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.
Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α-321 επέβαιναν 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες, οι 138 ήταν γυναίκες, 62 άνδρες και 17 παιδιά. Οι 214 ήταν ρώσοι και 3 ουκρανοί.
«Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς» λέει στο Ιντερφάξ ο ρώσος υπουργός Μεταφορών.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ δήλωσε ότι είναι αδύνατο να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά ώσπου να ολοκληρωθεί η εξέταση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, ωστόσο δεν πιστεύεται ότι υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες που να οδήγησαν στη συντριβή του.


Δειτε Επισης

Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media