Τρεις μεγάλες εταιρίες αλλάζουν τα πτητικά τους σχέδια για λόγους ασφαλείας

Τουλάχιστον τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναθεωρούν τα σχέδια πτήσης τους πάνω από την Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σταματώντας προσωρινά τις πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά και την συντριβή του ρωσικού επιβατικού Airbus χθες, που οδήγησε στο θάνατο όλους τους 224 επιβαίνοντες.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι αεροπορικές εταιρείες Emirates, Lufthansa και Air France ανακοίνωσαν ότι για την ώρα και για λόγους ασφαλείας θα σταματήσουν να πετούν πάνω από την περιοχή, μέχρι και να καταφανεί τι ακριβώς έγινε. Τα αεροσκάφη τους για την ώρα θα πραγματοποιούν εναλλακτικές διαδρομές προς τους προορισμούς τους.
Το Airbus A321-200-, της αεροπορικής εταιρίας που εδρεύει στην Μόσχα, Metrojet, συνετρίβη το Σάββατο το πρωί,  σε ένα απομακρυσμένο ορεινό τμήμα της χερσονήσου του Σινά 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Sharm el-Sheikh.
Το αεροπλάνο πετούσε προς την Αγία Πετρούπολη, μεταφέροντας κυρίως Ρώσους τουρίστες οι οποίοι επέστρεφαν από τις διακοπές στο δημοφιλές θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Ο Υπουργός Μοχάμεντ Χοσάμ Κέμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας πριν από τη συντριβή ήταν φυσιολογική και ότι τίποτα δεν προμήνυε κάποιο πρόβλημα πριν από το ατύχημα. "Το αεροπλάνο δεν ζήτησε αλλαγή πορείας», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως Ρώσοι αξιωματούχοι και ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Sherif Ismail, δεν πιστεύουν ότι το αεροπλάνο αποτέλεσε στόχο τρομοκρατών.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως τα συντρίμμια του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή Hassana, νότια της πόλης του Ελ Αρίς. Το Airbus 321 βρισκόταν σε υψόμετρο 9,450m, όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την σημερινή Κυριακή.
Μεταξύ των επιβατών ήταν 214 Ρώσοι και τρεις Ουκρανοί, μαζί με επταμελές πλήρωμα, ενώ 25 παιδιά βρίσκονταν στο αεροσκάφος.
Στη σκηνή του δυστυχήματος έχει βρεθεί το μαύρο κουτί, την ίδια ώρα που η Ρωσία έχει αποσταλεί μια μεγάλη ερευνητική ομάδα στο Κάιρο προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής. Η ομάδα περιλαμβάνει τους επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων, του Υπουργείου Μεταφορών, και της Ρωσικής Υπηρεσίας Αερομεταφορών.
Από την άλλη, ανώτατη εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε έρευνα σχετικά με την αιτία της συντριβής, και τον σχηματισμό μιας ομάδας εισαγγελέων επιφορτισμένης με την μετάβαση στον τόπο της συντριβής και της ερευνάς των συντριμιών.
 

 

 

Δειτε Επισης

Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές