Τρεις μεγάλες εταιρίες αλλάζουν τα πτητικά τους σχέδια για λόγους ασφαλείας

Τουλάχιστον τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αναθεωρούν τα σχέδια πτήσης τους πάνω από την Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σταματώντας προσωρινά τις πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά και την συντριβή του ρωσικού επιβατικού Airbus χθες, που οδήγησε στο θάνατο όλους τους 224 επιβαίνοντες.
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι αεροπορικές εταιρείες Emirates, Lufthansa και Air France ανακοίνωσαν ότι για την ώρα και για λόγους ασφαλείας θα σταματήσουν να πετούν πάνω από την περιοχή, μέχρι και να καταφανεί τι ακριβώς έγινε. Τα αεροσκάφη τους για την ώρα θα πραγματοποιούν εναλλακτικές διαδρομές προς τους προορισμούς τους.
Το Airbus A321-200-, της αεροπορικής εταιρίας που εδρεύει στην Μόσχα, Metrojet, συνετρίβη το Σάββατο το πρωί,  σε ένα απομακρυσμένο ορεινό τμήμα της χερσονήσου του Σινά 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Sharm el-Sheikh.
Το αεροπλάνο πετούσε προς την Αγία Πετρούπολη, μεταφέροντας κυρίως Ρώσους τουρίστες οι οποίοι επέστρεφαν από τις διακοπές στο δημοφιλές θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Ο Υπουργός Μοχάμεντ Χοσάμ Κέμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας πριν από τη συντριβή ήταν φυσιολογική και ότι τίποτα δεν προμήνυε κάποιο πρόβλημα πριν από το ατύχημα. "Το αεροπλάνο δεν ζήτησε αλλαγή πορείας», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως Ρώσοι αξιωματούχοι και ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Sherif Ismail, δεν πιστεύουν ότι το αεροπλάνο αποτέλεσε στόχο τρομοκρατών.
Σε δήλωσή του, το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε πως τα συντρίμμια του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή Hassana, νότια της πόλης του Ελ Αρίς. Το Airbus 321 βρισκόταν σε υψόμετρο 9,450m, όταν εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την σημερινή Κυριακή.
Μεταξύ των επιβατών ήταν 214 Ρώσοι και τρεις Ουκρανοί, μαζί με επταμελές πλήρωμα, ενώ 25 παιδιά βρίσκονταν στο αεροσκάφος.
Στη σκηνή του δυστυχήματος έχει βρεθεί το μαύρο κουτί, την ίδια ώρα που η Ρωσία έχει αποσταλεί μια μεγάλη ερευνητική ομάδα στο Κάιρο προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής. Η ομάδα περιλαμβάνει τους επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων, του Υπουργείου Μεταφορών, και της Ρωσικής Υπηρεσίας Αερομεταφορών.
Από την άλλη, ανώτατη εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε έρευνα σχετικά με την αιτία της συντριβής, και τον σχηματισμό μιας ομάδας εισαγγελέων επιφορτισμένης με την μετάβαση στον τόπο της συντριβής και της ερευνάς των συντριμιών.
 

 

 

Δειτε Επισης

Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα εκτός ελέγχου μπούκαρε σε εστιατόριο στην Κίνα-Η στιγμή που 11χρονη έσωσε την αδερφή της