Στη ζυγαριά η Γιωρκάτζη

Κάθε άλλο παρά κλειστό είναι για το Προεδρικό το θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας  Χρυστάλλας  Γιωρκάτζη, της οποία η παραμονή ή όχι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα λάβει προσεχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Το καλό κλίμα που κυριάρχησε στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα Νίκος Αναστασιάδης και  Χρυστάλλα  Γιωρκάτζη ερμηνεύτηκε από κύκλους της κ. Γιωρκάτζη ως διάψευση των πληροφοριών που δημοσίευσε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, περί άσκησης πιέσεων για παραίτηση της, όπως συνέβη και  με τον προκάτοχο της Πανίκο Δημητριάδη.
Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ πιο σύνθετα. Εξάλλου, ούτε το Προεδρικό, ούτε η Γενική Εισαγγελία διέψευσαν τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενώπιον του εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναθέσει σε ιδιώτη δικηγόρο  την κατάθεση αίτησης στο Δικαστικό Συμβούλιο ( Ανώτατο Δικαστήριο) για παύση της κ. Γιωρκάτζη.
Οι πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ  επιμένουν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις τις οποίες θα δρομολογήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού ζυγίσει τα δεδομένα θα αποφασίσει οριστικά για τον χειρισμό της υπόθεσης, η οποία του προκαλεί πολιτικό κόστος.
Η μία επιλογή του Προέδρου είναι να ζητήσει την παύση της κυρίας Γιωρκάτζη από το Ανώτατο Δικαστήριο, είτε μέσω της Γενικής  Εισαγγελίας είτε μέσω ιδιώτη δικηγόρου. Η άλλη επιλογή για τον  Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι να παγώσει το θέμα με την προσδοκία ότι θα… ξεχαστεί.
« Η δεύτερη επιλογή δεν είναι καν επιλογή» υποστηρίζουν όσοι θεωρούν ότι το κόστος μία αναδίπλωσης θα είναι μεγαλύτερο για τον Πρόεδρο μετά από όσα συνέβησαν και ιδιαίτερα μετά από όσα ο Πρόεδρος καταλόγισε στην κ. Γιωρκάτζη, ο οποίος πολλές φορές δημοσίως δήλωσε ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί με την παύση της. 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο