Επεισόδιο με οδηγό λιμουζίνας στο οδόφραγμα του Αγ. Δομετίου

Ενα επεισόδιο στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με τ/κ οδηγό λιμουζίνας, οι εξελίξεις στο έργο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία, η χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτών και το διεθνές “βραβείο ψυχανάλυσης Mary Sigourney” το οποίο δόθηκε στον Τ/κ ψυχίατρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Γιατί είναι κρατούμενος;” αναφέρεται στην υπόθεση της σύλληψης μελών φατριών στα κατεχόμενα, με πρωταγωνιστή τον Αλί Ουτσανόκ, μετά τις επιθέσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και γράφει ότι η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα για απελευθέρωση των πελατών της αφού εδώ και ένα μήνα βρίσκονται υπό σύλληψη, με το “δικαστήριο” να απαντά ότι η έφεση θα εξεταστεί πριν από τις 11 Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα παραθέτει φωτογραφίες από πινακίδες δρόμων στις ελεύθερες περιοχές όπου αναγράφονται στα ελληνικά και στα αγγλικά οι τουρκικές ονομασίες των δρόμων, και τονίζει ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν άλλαξε τις ονομασίες και ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για την Τουρκοκυπριακή πλευρά. Αλλού αναφέρει ότι η Τ/κ Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών πραγματοποιεί σήμερα το πρωί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μία ειρηνική εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο και την αναγκαστική μετανάστευση που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Ο δρόμος προς την λύση είναι το εμπόριο” αναφέρει ότι ο Ραμαζάν Γκιούντογντου, ιδιοκτήτης της εταιρείας Shipyard Famagusta, η οποία υπέγραψε ιστορική συμφωνία στα θέματα συντήρησης, επισκευής και κατασκευής πλοίων με την ε/κ εταιρεία FAMA Group, η οποία λειτουργεί ως ναυπηγείο στη Λεμεσό, δήλωσε ότι ο δρόμος για την λύση περνάει από το εμπόριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τζεμάλ Σερντάρ, προσπάθησε να περάσει από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στις ελεύθερες περιοχές με λιμουζίνα και όταν οι ε/κ αρχές δεν του το επέτρεψαν, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσει με την λιμουζίνα του την μετάβαση από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την επιχειρηματικότητα του 2015 του συνδέσμου γυναικών επιχειρηματιών των κατεχομένων, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα είναι η χρηματοδότηση.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Εναντιώθηκε στην αδικία” αναφέρεται επίσης στην υπόθεση οδηγού ο οποίος προσπάθησε να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές με λιμουζίνα για εργασία και όταν οι ε/κ αρχές δεν του το επέτρεψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισε με την λιμουζίνα την είσοδο από κατεχόμενα προς ελεύθερες περιοχές , διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα από τις κατοχικές αρχές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ιδιοκτήτης εργοληπτικής εταιρείας Τεμέλ Μπουλούτ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες θύματα, εμφανίστηκε ξανά στη “δίκη” εναντίον του, όπου έζησε δύσκολες στιγμές, όταν τον στρίμωξαν στη γωνιά κάποια από τα θύματα της εταιρείας του. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα αποφάσισε όπως η Σιμπέλ Σιμπέρ είναι ξανά η υποψήφια τους στις “εκλογές” που θα γίνουν σήμερα για την “προεδρία” της “βουλής”.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Θα επιταχυνθούν οι εργασίες” αναφέρει ότι μετά τη συνάντηση που είχαν χθες οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί,  εξετάζοντας την πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι -μουν όπως υπάρξει περισσότερη προσπάθεια ώστε ο στόχος της επίλυσης να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα, αποφασίστηκε όπως επιταχυνθούν οι εργασίες. Αλλού αναφέρει ότι λόγω της βλάβης που προκλήθηκε στο διαδίκτυο του “δημόσιου” νοσοκομείου Λευκωσίας, οι ασθενείς δεν εξυπηρετήθηκαν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το διεθνές “βραβείο ψυχανάλυσης Mary Sigourney” δόθηκε στον Τ/κ ψυχίατρο Βαμίκ Βολκάν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα δοθεί νερό σε όλες τις γραμμές” γράφει ότι σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εφημερίδα σε σχέση με το έργο "Ασρίν" και τη μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα δοθεί νερό σε όλες τις γραμμές του σχεδίου, αρχίζοντας από την κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν, δήλωσε ότι η ίδρυση της “αυτόνομης διαχείρισης υδάτων” προχωρά με αποφασιστικά βήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρει επίσης ότι το “βραβείο ψυχανάλυσης Mary Sigourney” δόθηκε στον Τ/κ ψυχίατρο και Καθηγητή Βαμίκ Βολκάν, ο οποίος υπήρξε επίσης τέσσερις φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης.

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού