«Δεν έλυσε τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών η κυβέρνηση»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρετίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για έξοδο στις διεθνείς αγορές, δηλώνει ωστόσο πως η Κυβέρνηση δεν έχει λύσει τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών. Παράλληλα, καλεί την Κυβέρνηση να πει ποιο είναι το σχέδιο της για αντιμετώπιση του υψηλού ιδιωτικού δανεισμού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε όπως η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου είναι επιτυχής και να επιτρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία την επιστροφή στις διεθνείς αγορές για να μην έχει η Κύπος την ανάγκη χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

“Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως εάν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές, θα βγούμε από το Μνημόνιο το Μάρτη του 2016, όπως προνοεί η συμφωνία χρηματοδότησης και δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν από την άλλη δεν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές, αν η έκδοση των ομολόγων δεν είναι επιτυχής, αυτό θα σημαίνει ένα δεύτερο Μνημόνιο και την παραμονή της Τρόικας για ακόμα τρία χρόνια”, είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματος του να βοηθήσει και να συμβάλει εποικοδομητικά, έτσι ώστε να καταφέρουμε να βγούμε από το Μνημόνιο το 2016 και η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές αφού θα έχει ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε στη συνέχεια πως δεν σημαίνει το ότι η Κυβέρνηση μπορεί να δανείζεται πλέον ότι έχουν λυθεί τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών. “Η Κυβέρνηση μπορεί να έχει αντιμετωπίσει τα δικά της οικονομικά προβλήματα, όμως παραμένουν τα οικονομικά προβλήματα των κυπριακών νοικοκυριών και των κυπριακών επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή γονατίζουν κάτω από το βάρος του υψηλότερου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων στην παγκόσμια ιστορία των τραπεζών”, είπε και κάλεσε την Κυβέρνηση να πει ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισης του υψηλού ιδιωτικού δανεισμού.


Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές