Tο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ εγκαινίασε ο Νίκος Αναστασιάδης

Τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου της ΠΑΣΥΔΥ που στεγάζεται δίπλα από το Υπουργείο Οικονομικών στο χώρο όπου παλιά στεγαζόταν το Κυβερνητικό Τυπογραφείο τέλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από το κράτος με μίσθωση στην ΠΑΣΥΔΥ η οποία ανέλαβε εξ` ολοκλήρου το κόστος ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου.

«Η ΠΑΣΥΔΥ με το έργο αυτό, την δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού, αποδεικνύει ότι δεν αυτοπεριορίζεται σε ένα τυπικό συντεχνιακό ρόλο αλλά αναζητεί και αναδεικνύει τις κοινωνικές παραμέτρους των δραστηριοτήτων της» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι με το έργο αυτό η ΠΑΣΥΔΥ συμβάλλει με μοναδικό τρόπο στην εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζομένων μητέρων, γεγονός που εντάσσεται και στο γενικότερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την απασχόληση και βεβαίως αποτελεί προτεραιότητα και της κυπριακής κυβέρνησης.


Υπογράμμισε την ίδια στιγμή ότι η ΠΑΣΥΔΥ έχει αναπτύξει ένα δίκτυο στήριξης των μελών της, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε θέση η οργάνωση να διαθέτει παραθεριστικά καταλύματα, παιδική εξοχή, νηπιαγωγεία και στέγη συνταξιούχων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση παραχώρησε στην ΠΑΣΥΔΥ με μακροχρόνια μίσθωση το κτήριο του Παλαιού Κυβερνητικού Τυπογραφείου και τον περιβάλλοντα χώρο για την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού ενώ τη δαπάνη αναπαλαίωσης και ανακαίνισης καθώς και της κατεδάφισης των λυομένων κατασκευών την ανέλαβε εξ ολοκλήρου η ΠΑΣΥΔΥ.

«Αξίζει κάθε έπαινος τόσο στην ΠΑΣΥΔΥ όσο και στους συντελεστές του έργου για το γεγονός ότι σεβάστηκαν απόλυτα τον χαρακτήρα του κτηρίου ως διατηρητέου. Πέτυχαν να μετατρέψουν το κτήριο του Παλαιού Κυβερνητικού Τυπογραφείου, που ασφαλώς αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, σ’ ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο, χωρίς να αλλοιωθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία εκείνα που συνέτειναν στο χαρακτηρισμό του ως διατηρητέου» πρόσθεσε. 

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο μεγάλο κεφάλαιο  που αφορά την  μεταρρύθμιση της δημόσιας μας υπηρεσίας.

«Παρακολούθησα και θα συνεχίσω να παρακολουθώ από πολύ κοντά  αυτό το έργο που έχει αναλάβει εκ μέρους της Κυβέρνησης ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης. Βεβαίως πάντα και με απόλυτη συνεργασία με την ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που έγινε κατορθωτό γιατί προχωρήσαμε σε τόσο γρήγορα και αλματώδη βήματα χάριν στον ανοιχτό διάλογο, τον αλληλοσεβασμό και την συνεισφορά και της συνδικαλιστικής πλευράς ώστε η επιδιωκόμενη μεταρρύθμιση να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και του κράτους και των πολιτών» σημείωσε.

Και υπέδειξε ότι «το γεγονός ότι έγινε κατορθωτό να προχωρήσουμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά με την κατάθεση των πέντε πρώτων νομοσχεδίων δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην δική σας δημιουργικότητα κατά την πορεία του διαλόγου».

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι και στο μέλλον στις μεγάλες εκσυγχρονιστικές αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, η ΠΑΣΥΔΥ θα είναι δίπλα στην Κυβέρνηση με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της για ένα καλύτερο δημόσιο τομέα.  «Μία δημόσια υπηρεσία για την οποία  θα είναι περήφανα  πρώτα απ  όλα τα ίδια τα μέλη σας που θα υπηρετούν ένα αποτελεσματικό, υποδειγματικό, σύγχρονο δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τους πολίτες έτσι όπως όλοι μας οραματιζόμαστε» όπως είπε.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι με τη δημιουργία του νηπιαγωγείου, επιτυγχάνεται η εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων με τρόπο μοναδικό. Αυτή η πολιτική και αυτές τις στρατηγικές τις συναντούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελούν και μέρος των σχεδιασμών της ΕΕ.

Ο κ. Χατζηπέτρου ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για τον διάλογο λέγοντας ότι μέσα από το διάλογο μπορούν να υπάρξουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. «Απόδειξη τελευταία η μεταρρύθμιση που φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει και τη δημόσια υπηρεσία και θα εξυπηρετηθεί καλύτερα και ο τόπος μας και η κοινωνία» είπε.

«Ιδιαίτερα σε τέτοια έργα θέλουμε την αρωγή της Κυβέρνησης και έργα όπως αυτό τιμούν πρώτα την Κυβέρνηση και μετά τη συνδικαλιστική οργάνωση» πρόσθεσε και ανέφερε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία ενός νέου νηπιαγωγείου δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε χώρο που μίσθωσε στην ΠΑΣΥΔΥ το κράτος.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές