Στο Twiter και το ΕΔΑΔ

Το άνοιγμα πολύγλωσσου λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), μέσω του οποίου θα ενημερώνει τους χρήστες για εκδόσεις επί της νομολογίας, μεταφράσεις και ανακοινώσεις. Ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος στο @ECHRPublication.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρωτοκολλητής του δικαστηρίου Erik Fribergh δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, το ΕΔΑΔ ενέτεινε τις προσπάθειές του για βελτίωση του βαθμού κατανόησης της νομολογίας, ιδιαίτερα σε χώρες όπου τα Αγγλικά και τα Γαλλικά δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητά.

Με τις αναρτήσεις στο λογαριασμό αυτό, σε διάφορες γλώσσες, προσθέτει, το Πρωτοκολλητείο στοχεύει στο να βοηθήσει νομικούς, δημόσιους λειτουργούς και ΜΚΟ να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Προστίθεται ότι από το 2012, περισσότερες από 15.000 μεταφράσεις υποθέσεων έχουν δημοσιευτεί στη βάση δεδομένων του δικαστηρίου, σε σχεδόν 30 γλώσσες.

Το δικαστήριο πρόκειται να συνεργαστεί με διάφορους εταίρους που επιθυμούν να μεταφράσουν τα εγχειρίδια και ενημερωτικά δελτία των υποθέσεών του, τα οποία θα δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα του.

Το ΕΔΑΔ διαθέτει ήδη τον λογαριασμό @ECHRPress στο Twitter για τα δελτία Τύπου που εκδίδει, κυρίως στην Αγγλική και Γαλλική.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών