Σχεδόν 60.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Porsche

Η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί, για προληπτικούς λόγους, 58.881 οχήματά της σε όλο τον κόσμο καθώς υπάρχει κίνδυνος διαρροής στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου του κινητήρα.
 
Τα οχήματα αυτά (μεταξύ άλλων, 21.835 στις ΗΠΑ, 3.490 στον Καναδά και 3.61 στη Γερμανία) είναι μοντέλα Macan S και Macan Turbo.
 
"Πρόκειται καθαρά για προληπτικό μέτρο" τόνισε η θυγατρική της Volkswagen στην ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την Porsche δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα που να σχετίζεται με το πρόβλημα αυτό το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν.
 
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα ενημερωθούν απευθείας από την εταιρεία και θα τους ζητηθεί να πάνε το αυτοκίνητό τους σε έναν αντιπρόσωπο για να αλλαχθεί ένα προβληματικό καλώδιο.
 
Η μητρική εταιρεία παραδέχτηκε πριν από έναν μήνα ότι είχε τοποθετήσει ένα παράνομο λογισμικό στους κινητήρες ντίζελ 11 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, με το οποίο μπορούσε να παρακάμπτει τους ελέγχους για την εκπομπή ρύπων.
 
 

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Η πρώτη ανάγνωση της επικράτησης Μερτς-«Οι Γερμανοί τιμώρησαν τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό»
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην επέτειο τριών χρόνων από την εισβολή στην Ουκρανία υιοθέτησε η Ε.Ε.
Σε ποιον «ανήκει» το σώμα του Πάπα μετά το θάνατό του και γιατί δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων ο Ποντίφικας
Βατικανό: Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ο πάπας ξεκουράζεται
Συναγερμός στη Γαλλία-Έκρηξη κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες