Συνετρίβη Ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες στην Αίγυπτο

Βρέθηκαν τα συντρίμια του Ρωσικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη πάνω από τη χερσόνησο του Σίνα, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς  και οι 224 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά είναι νεκροί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μαχμούντ αλ Ζεϊνάτι, τα συντρίμια του αεροπλάνου,  ενός Airbus A-321 βρέθηκαν σε μια ορεινή περιοχή, στο Βόρειο Σινά. 

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι διασώστες έχουν εντοπίσει επίσης το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης. Από τη Μόσχα, το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Το αεροπλάνο ανήκε στον στόλο της Κogalymavia (ή Κοlavia/Metrojet), μιας μικρής εταιρείας με έδρα τη Σιβηρία.

Η πτήση 7K9268 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τις 8:30 το πρωί. Για περίπου μία ώρα επικρατούσε σύγχυση για την τύχη του αεροσκάφους, καθώς οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες.

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.
"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Αρχικά τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν την εξαφάνιση από τα ραντάρ ενώ ακολούθως ήρθε η επιβεβαίωση από τις αιγυπτιακές αρχές ότι τελικά το στίγμα του αεροσκάφους είχε βρεθεί και αυτό συνέχιζε κανονικά την πορεία του προς τον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Τελικά, λίγο μετά τις 9:30 οι πληροφορίες διαψεύσθηκαν, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου ανακοίνωσε τη συντριβή στην Χερσόνησο.

 H ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους σε δείγματα καυσίμων από τον τελευταίο ανεφοδιασμό που έκανε το ρωσικό Airbus A321 μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αυτής.Το αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia είχε ανεφοδιαστεί για τελευταία φορά στην πόλη Σαμάρα.Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν, είπε ότι οι ερευνητές ανακρίνουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην προετοιμασία του αεροσκάφους και του πληρώματος ενώ κάνουν έρευνες και στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.Νωρίτερα η Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της εταιρείας.

Πολιτική Αεροπορία: Το Airbus A-321 της Kogalymavia δεν μπήκε στο FIR Λευκωσίας 


Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας Νίκος Νικολάου διέψευσε στο ΚΥΠΕ πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα όποια έφεραν τη ρωσική πολιτική αεροπορία να ενημερώνει ότι το Airbus A-321 της εταιρείας Kogalymavia, που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στο Σινά να χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν στον Κυπριακό Εναέριο Χώρο (FIR).

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι η είδηση είναι λανθασμένη, προσθέτοντας ότι το Airbus χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μισή ώρα μακριά από το FIR Λευκωσίας,

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νικολάου είπε ότι το αεροσκάφος δεν είχε επαφή με τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, ούτε με τον Πύργο Ελέγχου, επειδή βρισκόταν πολύ μακριά.



Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία »
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα