Κόκκινος και Ιωαννίδης κατέθεσαν στην υπόθεση Ρίκκου

Με δύο νέους μάρτυρες κατηγορίας, τον Έφορο Εταιρειών Σπύρο Κόκκινο και το Δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με την εξέταση του Εφόρου Εταιρειών από την κατηγορούσα αρχή και ακολούθησε η αντεξέταση του από τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό της υπόθεσης από την ημέρα εγγραφής της εταιρείας στην Κύπρο το 2002 μέχρι σήμερα και στην αντιπαράθεση των δικηγορικών γραφείων που εκπροσωπούσαν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην υπόθεση σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.
Όπως είπε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 υποβλήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο Αντρεάς Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΠΕ έντυπο για μεταβίβαση μετοχών για να διαπιστωθεί ότι οι μέτοχοι που φαίνονταν στο έντυπο δεν συμφωνούσαν με τα καταχωρημένα στοιχεία.
Είπε, επίσης, ότι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011 επισκέφθηκε το γραφείο του Εφόρου Εταιρειών η κα. Μαρία Κυριακού εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους και ο δικηγόρος Αντώνης Αντρέου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την καταχώρηση των αλλαγών ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου του 2011.
Ο έφορος, όπως είπε, ζήτησε να υποβάλουν γραπτώς τις θέσεις τους. Την ίδια μέρα, πρόσθεσε, με επιστολή της η εταιρεία ζητούσε ανάκληση και ακύρωση των καταχωρημένων αλλαγών της 15ης Σεπτεμβρίου 2011 διότι οι αλλαγές αυτές όπως υποστήριζαν σε σχετική επιστολή τους «ήταν παράνομες, παράτυπες και δόλιες».
Ο έφορος, είπε, αφού μελέτησε την επιστολή και σύμφωνα με τα τότε ενώπιον του στοιχεία αποφάσισε την ακύρωση όλων των καταχωρημένων αλλαγών και παγοποίηση της εταιρείας μέχρις ότου το όλο θέμα αποφασιστεί οριστικά και τελεσίδικα από αρμόδιο δικαστήριο.
Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι το Τμήμα δεν ήταν σε σε θέση να πιστοποιήσει ποιοι ήταν τότε οι αξιωματούχοι, οι μέτοχοι και το εγγεγραμμένο γραφείο της εταιρείας.
Ο κ. Κόκκινος είπε ότι «μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε ποια πλευρά έχει δίκαιο και δεν ξέρουμε ποιοι είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές της εταιρείας αυτής».
Ο κ. Κόκκινος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα πλαστογραφίας στην υπόθεση providencia.
Στη συνέχεια άρχισε και ολοκληρώθηκε η εξέταση του δικηγόρου Πάμπου Ιωαννίδη από την κατηγορούσα αρχή κατά την οποία αναφέρθηκε στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδης & Δημητρίου ΔΕΠΕ.
Η αντεξέταση του κ. Ιωαννίδη θα γίνει στην επόμενη δικάσιμο που είναι ορισμένη στις 3 Νοεμβρίου.
 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί