Στόχος η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου

Η προστασία, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η αναβάθμιση της κοινωνικής υποδομής στις κοινότητες, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και στη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας πως στόχος του Υπουργείου του είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη όλων των περιοχών της κυπριακής υπαίθρου.
Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα Απεσιάς», ο κ. Χάσικος συνεχάρη όλους ανεξαίρετα τους συντελεστές του έργου γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά και για την προσήλωση και επιμονή τους στην επίτευξη του στόχου. «Τα έργα», συνέχισε, συγχρηματοδοτήθηκαν κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, και συγκεκριμένα του Άξονα προτεραιότητας  LEADER, με Δικαιούχο το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και Μονάδα Εφαρμογής τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σημείωσε, ανήλθε στα €340,000, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, προσθέτοντας πως το 10% αυτού του ποσού καλύφθηκε από την Κοινότητα Απεσιάς.



  

Δειτε Επισης

Η Γερμανία βάζει φρένο στην πώληση Eurofighter στην Τουρκία για να πιέσει για απελευθέρωση Ιμάμογλου
Περισσότερη στήριξη ζητά η ΕΚΥΣΥ-Mόνο ένας στους τρεις συνταξιούχους παίρνει πασχαλινό επίδομα
Να απαγορευτούν πασχαλινές δραστηριότητες με ζώα ζητεί από Δήμους και Κοινότητες το Κόμμα για τα Ζώα
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Η ύπαιθρος της Πάφου ετοιμάζεται για το Πάσχα και με ζυμώματα αναβιώνει παραδόσεις
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται