Καλά κρατεί η αντιπαράθεση για το εκλογικό μέτρο

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις με φόντο την κατάθεση από πλευράς ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Τα μικρότερα κόμματα συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυρά κατά του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, με το κυβερνών κόμμα να επιμένει στις θέσεις του και το ΑΚΕΛ να αναφέρει ότι αποφάσεις θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του το Σάββατο.

Νίκος Τορναρίτης
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κριτικές έναντι του κόμματός του, υποδεικνύοντας ότι δεν είναι τώρα που ο ΔΗΣΥ κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση.

“`Εχει περισσότερο από ένα χρόνο, καταθέσαμε την αναγκαιότητα για αύξηση του εκλογικού μέτρου τουλάχιστον πέντε φορές τα τελευταία χρόνια, από κει και πέρα είναι καλό να υπάρχει διάλογος στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού και στο τέλος της ημέρας η δημοκρατία, η πλειοψηφία να αποφασίσει , αυτό πιστεύουμε, αυτό νοιώθουμε και αυτό πράττουμε”, ανέφερε.


Άντρος Κυπριανού
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού είπε ότι τις όποιες αποφάσεις θα τις πάρει η Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σάββατο προσθέτοντας ότι έχουν ακουστεί “πολλοί αφορισμοί και πολλές ισοπεδωτικές τοποθετήσεις το τελευταίο διάστημα”.

“Νομίζω ότι δεν μας τιμούν ούτε ως πολιτικά κόμματα ούτε ως πολιτικά πρόσωπα. Να συζητήσουμε με ψυχραιμία τα προβλήματα στην πολιτική ζωή του τόπου, να μην είμαστε απόλυτοι στις προσεγγίσεις μας και να μην επιχειρούμε να παρουσιάσουμε την αλήθεια με ένα τρόπο διαστρεβλωμένο”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι συζητήσεις την δεκαετία του 1990 είχαν μια εντελώς διαφορετική αφετηρία από την κατάληξη που ήταν το 1, 8% και ότι σε εκείνες τις συζητήσεις το ΑΚΕΛ είχε καταθέσει πρόταση για καθορισμό ορίου εισόδου στη Βουλή το 4%.


Ερωτηθείς για το επιχείρημα που εκφράζεται από τους διαφωνούντες ότι ανοίγει αυτό το θέμα λίγους μήνες πριν τις εκλογές , ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι όντως είναι κάπως βάσιμη αυτή η προσέγγιση, γιατί δεν είναι σωστό παραμονές βουλευτικών εκλογών να αλλάζουμε τέτοια όρια.


Μιχάλης Γιωργάλλας
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας δεν απέκλεισε το κόμμα του να συζητήσει θέμα συνεργασιών για να παραμείνει στη Βουλή αν τελικά αλλάξει το εκλογικό μέτρο και κατηγόρησε εκ νέου τον ΔΗΣΥ για μη σεβασμό.

“Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το θέμα, αλλά οφείλω να καταθέσω για ακόμη μια φορά ότι θα περιμέναμε από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση στην βοήθεια την οποία το ΕΥΡΩΚΟ έδωσε για να είναι σήμερα κυβερνών κόμμα ο ΔΗΣΥ”, ανέφερε

Επίσης είπε ότι το κόμμα του δεν κατανοεί ούτε το χρόνο , ούτε την βιασύνη με την οποία κινούνται κάποιοι σήμερα για να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, το εκλογικό σύστημα και κατ` επέκταση και τον εκλογικό χάρτη του τόπου.

“Εμείς βεβαίως θα αξιολογήσουμε την κατάσταση αν τελικά ψηφιστεί η αλλαγή του νόμου και βεβαίως θα αναζητήσουμε συνεργασίες και από την κοινωνία των πολιτών και ενδεχομένως από άλλες πολιτικές δυνάμεις”, ανέφερε.



 

Δειτε Επισης

Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα