Χάρτη πορείας για την ενιαία αγορά παρουσίασε η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χάρτη πορείας για την υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Γλοντ Γιούνκερ, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες της ενιαίας αγοράς και να καταστεί η ενιαία αγορά το εφαλτήριο που θα εκτινάξει την Ευρώπη στις πρώτες θέσεις ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, "ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, Jyrki Katainen , δήλωσε ότι η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς της ΕΕ είναι το πιο σημαντικό μέρος του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να άρουμε τους επενδυτικούς περιορισμούς και να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες στους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Η κ. Elżbieta Bie ń kowska , Επίτροπος αρμόδια για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ, δήλωσε ότι η ενιαία αγορά βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και εάν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να οικοδομήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς.

Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη, πρέπει να εξασφαλίσουμε τώρα ότι οι συγκεκριμένες αυτές δράσεις τίθενται σε εφαρμογή ολοταχώς.

Δειτε Επισης

Η πρώτη ανάγνωση της επικράτησης Μερτς-«Οι Γερμανοί τιμώρησαν τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό»
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην επέτειο τριών χρόνων από την εισβολή στην Ουκρανία υιοθέτησε η Ε.Ε.
Σε ποιον «ανήκει» το σώμα του Πάπα μετά το θάνατό του και γιατί δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων ο Ποντίφικας
Βατικανό: Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ο πάπας ξεκουράζεται
Συναγερμός στη Γαλλία-Έκρηξη κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Αυξάνεται η πόλωση-Υπόσχεται σχέδιο για εξοπλισμό και στήριξη η Φον Ντερ Λάιεν στην Ουκρανία
Καλέστηκε στην αραβική σύνοδο ο νέος πρόεδρος της Συρίας