H Κύπρος γιορτάζει και τιμά την 28η Οκτωβρίου

    Με κάθε λαμπρότητα η Κύπρος θα γιορτάσει και φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις 10 το πρωί θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων επισήμων. Μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό, η φιλαρμονική της Εθνικής φρουράς θα αποδίδει τιμές, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρέσβης της Ελλάδας Ηλίας Φωτόπουλος.
    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις 11.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ελλάδας, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Νίκου Κοτζιά θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας το χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα λάβουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων. 
   Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου θα δεχτεί τον χαιρετισμό της παρέλασης στην Πάφο. Στη Λεμεσό το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτεί ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, στη Λάρνακα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στο Παραλίμνι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, στη Δερύνεια ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Στέλιος Χειμώνας, στην Πόλη Χρυσοχούς η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, στην Ευρύχου η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη στην Αραδίππου, η Επίτροπος Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου, στην Αθηένου ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας και στην Κοκκινοτριμιθιά ο Αναπληρωτής Έπαρχος Κερύνειας Ανδρέας Λουκά. 
 
Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Κύπρο και την Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της