Ν. Παπαδόπουλος: Θετική η εξέλιξη με το 10ετές ομόλογο, αλλά…

Μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη, χαρακτήρισε την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας, ωστόσο, πως “αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει από την άλλη πλευρά να ωραιοποιούμε τα πραγματικά δομικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία”.

“Η έξοδος στις αγορές με την έκδοση του 10ετους ομολόγου είναι σίγουρα μια πάρα πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη η οποία σηματοδοτεί την έξοδο μας από το μνημόνιο και την απαλλαγή μας από την Τρόικα”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, να σχολιάσει το αποτέλεσμα της πώλησης ευρωομολόγου από την Κυπριακή Δημοκρατία στις διεθνείς αγορές μέσω του οποίου αντλήθηκε ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

“Θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική του εξορθολογισμού και της σωστής δημόσιας οικονομικής διαχείρισης γιατί δεν πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στις πολιτικές που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας”, πρόσθεσε.

Αυτό δεν σημαίνει, συνέχισε, πως θα πρέπει από την άλλη πλευρά να ωραιοποιούμε τα πραγματικά δομικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως “αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε ένας στους τρεις συμπολίτες μας να ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας” και πρόσθεσε ότι “η Κύπρος είναι μια χώρα με τεράστια ανισότητα, έχουμε το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, μετά την Εσθονία και τη Λιθουανία, στην ΕΕ”.

Ανέφερε επίσης ότι “τα επίπεδα ανεργίας παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά για τα κυπριακά δεδομένα και ένας στους έξι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή ζει στην ανεργία και ένας στους δύο νέους μας”.

Αναφέροντας ότι δεν συμφωνεί με αυτούς που ισχυρίζονται πως είμαστε πρωταθλητές ή και φαινόμενο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα αν θέλουμε πραγματικά να βγάλουμε το λαό μας από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα”.
 
ΚΥΠΕ

  
 

Δειτε Επισης

Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο