Επτά νεκροί σε ναυάγια με πρόσφυγες στο Βόρειο Αιγαίο

Στους επτά ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από τρία διαφορετικά ναυάγια στο βόρειο Αιγαίο.
Σε ναυάγιο στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά (ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων) ενώ αγνοούμενος είναι ένας νεαρός άνδρας. Το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος επανέφερε στη ζωή με τεχνητή αναπνοή ένα μικρό παιδί.
Σε ναυάγιο στο Ποσειδώνιο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα και για δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.
Επιπλέον, σε ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων ναυαγών, οι οποίοι επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα που ανατράπηκε περίπου στις 4 το απόγευμα, ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας.
Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής πολλοί ναυαγοί, κυρίως παιδιά. Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε «υπαίθρια ιατρεία» όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.
Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και αλιευτικά σκάφη επιχειρούν σε πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες για τη διάσωση άλλων ναυαγών από το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος. Ο αριθμός των αγνοουμένων από αυτό το ναυάγιο παραμένει άγνωστος.
Πηγή: Naftemporiki

Δειτε Επισης

«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση βιασμού 14χρονης στην Αττική-Αναζητείται ακόμη ένας
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα στην Κρήτη-Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Φρίκη στην Αττική-Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη, γνώρισε τον έναν μέσω εφαρμογής
Ξέσπασε η μητέρα της Κυριακής Γρίβα-«Θέλω να γίνω η φωνή του παιδιού μου, είναι τέρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η σύλληψη μέλους του κυκλώματος που έβγαζε κοκαΐνη από εμποτισμένα δέρματα στην Ελλάδα