Επτά νεκροί σε ναυάγια με πρόσφυγες στο Βόρειο Αιγαίο

Στους επτά ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από τρία διαφορετικά ναυάγια στο βόρειο Αιγαίο.
Σε ναυάγιο στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά (ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων) ενώ αγνοούμενος είναι ένας νεαρός άνδρας. Το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος επανέφερε στη ζωή με τεχνητή αναπνοή ένα μικρό παιδί.
Σε ναυάγιο στο Ποσειδώνιο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα και για δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους.
Επιπλέον, σε ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων ναυαγών, οι οποίοι επέβαιναν σε ξύλινη βάρκα που ανατράπηκε περίπου στις 4 το απόγευμα, ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρθηκαν σώοι στα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας.
Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής πολλοί ναυαγοί, κυρίως παιδιά. Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας έχουν μετατραπεί σε «υπαίθρια ιατρεία» όπου γιατροί και εθελοντές δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.
Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και αλιευτικά σκάφη επιχειρούν σε πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες για τη διάσωση άλλων ναυαγών από το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος. Ο αριθμός των αγνοουμένων από αυτό το ναυάγιο παραμένει άγνωστος.
Πηγή: Naftemporiki

Δειτε Επισης

Καταθέτουν μητέρα, πατέρας και θείος του Καλογήρου-«Δεν μπορεί να αποδοθεί αιτία θανάτου από την τοξικολογική»
Γεωργιάδης για συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν πάω θα με δείρουν; Θα με σκοτώσουν, δεν θα με δείρουν
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη
Ιδιωτικός ερευνητής αποκλείει την αυτοχειρία για το θάνατο Καλογήρου-«Όλα τα άλλα είναι στο τραπέζι»
Ψάχνουν άτομα που προτρέπουν σε βία ενόψει συγκεντρώσεων για τα Τέμπη η ΕΛ.ΑΣ.-Καταστρώνεται πλάνο
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε σπίτι στην Αθήνα
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά