Λάρνακα: Με τα λεφτά του λούνα παρκ, θα φτιάξουν... κοιμητήριο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες «ξηλώματος» του λούνα παρκ που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην παραλία των Φοινικούδων στην Λάρνακα, δίπλα από το καφε-εστιατόριο Hobos.

Αιτία η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου, με την επωνυμία Larnaka Tower, καθώς και ένα project ανάπτυξης, το οποίο θα καλύψει ολόκληρο το τετράγωνο, όπου σήμερα υπάρχει η συγκεκριμένη καφετέρια, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και καταστήματα. Το εν λόγω σχέδιο ανέλαβε να υλοποιήσει Ρώσος μεγιστάνας, στον οποίο πωλήθηκε το τεμάχιο της παραλιακής. 
 
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ούτως ώστε το τεμάχιο προς ανάπτυξη να δοθεί στον επιχειρηματία, ελεύθερο πλήρως για εκμετάλλευση. 
 
Σύμφωνα με τους όρους των συμφωνηθέντων ανάμεσα στον Δήμο της Λάρνακας και τον  Ρώσο επιχειρηματία, με την παράδοση του τεμαχίου, ο Ρώσος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ στον Δήμο Λάρνακας, ως προκαταβολή για το μεγαλεπίβολο έργο. 
 
Μόλις ο δήμος παραλάβει τα χρήματα της προκαταβολής, θα προχωρήσει άμεσα στην Α φάση κατασκευής του νέου κοιμητηρίου της Λάρνακας, η οποία περιλαμβάνει απαλλοτρίωση του χώρου στην κοινότητα Τερσεφάνου που επελέγη για να δημιουργηθεί το νέο κοιμητήριο. 
 
Μάλιστα, την πληροφορία επιβεβαίωσε στο www.reporter.com.cy ο δημοτικός γραμματέας Λευτέρης Εμπεδοκλής, διευκρινίζοντας ότι η προκαταβολή του 1.5 εκατ. ευρώ θα δοθεί στον Δήμο με το πού το τεμάχιο παραδοθεί στον επενδυτή.    
 
Η αγορά του δημοτικού τεμαχίου ανήλθε συνολικά στα πέντε εκατομμύρια και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στο δήμο σε τρεις ετήσιες δόσεις μέχρι το 2018. 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της