ΥΠΑΜ: Συνεχής προσπάθεια για ενίσχυση της πρόληψης και καλλιέργεια οδικής συνείδησης

Στην ημερίδα του ΓΕΕΦ με τίτλο «Με Όραμα το Μηδέν – Καμία Απώλεια στην Άσφαλτο» συμμετείχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε  στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά,   σε συνεργασία με αριθμό οργανώσεων και την Αστυνομία,  εντείνει την προσπάθεια στον τομέα της πρόληψης μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και καλλιέργειας οδικής συνείδησης. 

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, έχουν προστεθεί πρόσφατα κάποια νέα μέτρα με στόχο την προώθηση της χρήσης του δωρεάν συστήματος διακίνησης με λεωφορεία. Παρά ταύτα,  όπως τόνισε,  «κανένα μέτρο δε θα έχει αποτέλεσμα, εάν δε μάθουμε να φοράμε τη ζώνη μας, ή εάν δε μάθουμε να φοράμε το κράνος, εάν δε συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να οδηγούμε αν έχουμε πιει ή αν τρέχουμε αλόγιστα στους δρόμους».

Χρειάζεται σημείωσε, συνεχής προσπάθεια, από μικρές ηλικίες - από την οικογένεια και το σχολείο - για την καλλιέργεια σωστής οδικής συνείδησης.
 
Ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθειά τους προς την υλοποίηση των προγραμμάτων οδικής ασφάλειας στην Εθνική Φρουρά και επέδωσε τιμητικές πλακέτες.
 
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας που υλοποιούνται στην Εθνική Φρουρά έχουν φέτος αυξηθεί σε έξι.
 
Στη σημερινή ημερίδα απεύθυνε επίσης χαιρετισμό ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που ακολουθείται από την ΕΦ.

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση όλων των  δράσεων που πραγματοποιούνται στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής και της καταστολής από το Διοικητή της Διοίκησης Στρατονομίας Σχη (ΠΖ) Ανδρέα Χαραλάμπους.

Ακολούθησε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές