Έλληνας έδωσε 21 χιλ. ευρώ για ένα μπισκότο!

Μέχρι την Παρασκευή θα ήταν δύσκολο να απαντήσει κανείς πιο είναι το πιο ακριβό μπισκότο στον κόσμο. Η απάντηση δόθηκε στην δημοπρασία της  Henry Aldridge & Son in Devizes στο Wiltshire της Βρετανίας όπου ένας Έλληνας συλλέκτης, το όνομα του δεν έχει κοινοποιηθεί, δαπάνησε 15.000 λίρες για να αποκτήσει ένα απλό τετράγωνο κράκερ.

Πρόκειται για ένα μπισκότο το οποίο βρίσκονταν σε κυτίο επιβίωσης του Τιτανικού το οποίο ήταν αποθηκευμένο σε μία σωσίβια λέμβο του μοιραίου υπερωκεάνιου. Το βρήκε ο Ames Fenwick, επιβάτης του Carpathia, του πλοίου που προσέγγισε και διέσωσε αρκετούς από τους επιζήσαντες. Ο Fenwick το κράτησε ως αναμνηστικό και το "ξέχασε" μέσα σε ένα κίτρινο φάκελο της Kodak όπου απ' έξω είχε γράψει "Μπισκότο από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού, Απρίλιος 1912".
 
Για να προχωρήσουν στην εκτίμηση οι άνθρωποι της Henry Aldridge & Son in Devizes έλαβαν υπόψη την προηγούμενη δημοπρασία που έγινε για μπισκότο από την αποστολή του Σάκλετον το οποίο "χτυπήθηκε" στα 4.200 ευρώ.
 
Έτσι για το μπισκότο του Τιτανικού εκτίμησαν την τιμή του μεταξύ 8 χιλ. ευρώ και 14 χιλ. ευρώ με την τιμή πώλησης να διαμορφώνεται αρκετά πιο ψηλά. Σύμφωνα με τον δημοπράτη Aldridge "είναι απίστευτο το πως το συγκεκριμένο μπισκότο κατάφερε να διασωθεί από ένα τόσο τραγικό γεγονός, την βύθιση του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου του κόσμου, που στοίχισε την ζωή σε 1.500 ανθρώπους".
 
Πηγή: news247.gr. 

Δειτε Επισης

Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή-Καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Σε φιλική ατμόσφαιρα το δείπνο για τον Τατάρ-«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη με εποικοδομητική και αποφασιστική στάση»
Δέχεται λεκτικές επιθέσεις από συγκρατούμενες της η Μουρτζούκου-Νέα καταγγελία για τον θάνατο και έκτου βρέφους
Κλάπηκαν αυτοκίνητα από οικία στην Πάφο, το ένα εντοπίστηκε Ύψωνα και το άλλο Πολεμίδια-Χειροπέδες σε 30χρονη
Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη: «Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», απαντά η Ελλάδα
Ο πιλότος του boeing της Air India έκοψε την παροχή καυσίμου στους κινητήρες-Ψάχνουν αν υπέφερε από κατάθλιψη
Συνεχίζεται για δεύτερη και τελευταία μέρα η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη
Φιντάν: Ακολουθεί ντε φάκτο πολιτική το Ισραήλ, αγνοεί κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών
Χειροπέδες σε 43χρονο που επιχείρησε να διαρρήξει την κύρια είσοδο πολυκατοικίας