Βροχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Χειμώνας προ των πυλών με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και έντονα φαινόμενα είναι το σκηνικό  του καιρού στην Κύπρο τα τελευταία 24ωρα. 
 
Η απογευματινή βροχή που σημειώθηκε στην Λεμεσό, την Λάρνακα, αλλά και άλλες περιοχές της Κύπρου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.  
 
Η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη, που πολλοί κόμβοι πλημμύρισαν, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς εκτός από χαμηλές ταχύτητες, πολλοί οδηγοί δεν ανέπτυσσαν καν ταχύτητα, σταματώντας στην άκρη του δρόμου λόγω μηδαμινής ορατότητας.  
Ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν σε τροχοκάθισμα,  διασώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από οικία που πλημμύρισε από παρακείμενο χείμαρρο στην Αραδίππου.
Οπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο Τύπου της ΠΥ, κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές.
Από το μεσημέρι που άρχισε η βροχόπτωση η ΠΥ δέχτηκε, μέχρι στιγμής, 39 κλήσεις για βοήθεια σε περιοχές της Λευκωσίας ( Δάλι, Λύμπια, Σια, Κόρνος, Μοσφιλωτή) της Λάρνακας ( Αραδίππου, Παναγία Αμπελιών) και της Λεμεσού (Γερμασόγια , Μουτταγιάκα). Κλήθηκε προσωπικό εκτός Υπηρεσίας.
Πάντως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδίως οι βροχές θα συνεχισθούν μέχρι και την Τετάρτη, ενώ σε πολλές περιοχές, μεμονωμένα όμως, θα βρέχει μέχρι και την Παρασκευή.
 
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Αύριο αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. 
Αύριο βράδυ παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη
µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα δυνατό να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές