Τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου Πούτιν με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για τη Συρία

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την ώρα που η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

Η συνομιλία μεταξύ "του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας" διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι δύο πλευρές "συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων επί του συνόλου των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, μεταξύ αυτών της τετραμερούς συνάντησης" μεταξύ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ και των ομολόγων του από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή στη Βιέννη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτό το έκτακτο τετ-α-τετ των υπουργών των τεσσάρων χωρών, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών - χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής - για να βρεθεί μια πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης, θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα δεύτερο ραντεβού την Παρασκευή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν αναφέρθηκαν επίσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας. "Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη" επισημάνθηκε.

Δειτε Επισης

Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού