Τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου Πούτιν με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για τη Συρία

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την ώρα που η Μόσχα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.

Η συνομιλία μεταξύ "του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας" διευκρίνισε το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι δύο πλευρές "συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων επί του συνόλου των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, μεταξύ αυτών της τετραμερούς συνάντησης" μεταξύ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ και των ομολόγων του από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή στη Βιέννη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αυτό το έκτακτο τετ-α-τετ των υπουργών των τεσσάρων χωρών, που συναντήθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών - χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής - για να βρεθεί μια πολιτική διευθέτηση της συριακής κρίσης, θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα δεύτερο ραντεβού την Παρασκευή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν αναφέρθηκαν επίσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας. "Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμακούμενη επιδείνωση της κατάστασης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη" επισημάνθηκε.

Δειτε Επισης

Του έπεσε αναμμένο τσιγάρο στο όχημα και άρπαξε φωτιά-Ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Έκρυβε σε... θαμμένο χρηματοκιβώτιο 126 χιλιάδες χιλιάδες ευρώ-Συνελήφθη 33χρονη
Ψάχνουν άτομα που προτρέπουν σε βία ενόψει συγκεντρώσεων για τα Τέμπη η ΕΛ.ΑΣ.-Καταστρώνεται πλάνο
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε σπίτι στην Αθήνα
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες
Ζητήθηκε αύξηση ενοικίου του κτιρίου που ενοικιάζεται από το 2008 για στέγαση της ΑΔΕ Λευκωσίας και του Αστυνομικού Σταθμού Στροβόλου
Πυρπόλησε όχημα 42χρονης, μαρτυρία οδήγησε στον ύποπτο-Χειροπέδες σε 49χρονο στη Λεμεσό
Άρχισαν οι έρευνες για την τραγωδία στη Λεμεσό-Είχε σταθεί πρόσφατα στα πόδια του μετά από τροχαίο ο άτυχος 33χρονος