Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού στον Ρεπόρτερ

 Σε πορεία καταρτισμού ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
 
Οι ηγέτες τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Αντρός Κυπριανού με συνεντεύξεις  τους στην σημερινή Κυριακάτικη έντυπη έκδοση του « Ρεπόρτερ» ανοίγουν τα χαρτιά τους και μιλούν  για τους σχεδιασμούς τους.
 
Αβέρωφ Νεοφύτου: « Δεν αποκλείω εξελίξεις στο κυπριακό»
 
Μεγάλο πολιτικό και προσωπικό κόστος, δηλώνει  πως πληρώνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, διότι όπως εξηγεί οι τόνοι πρέπει να κρατούνται χαμηλοί και να κτίζονται γέφυρες με την αντιπολίτευση, «κάτι που δεν αρέσει σε μερίδα ψηφοφόρων του κόμματος».  Όπως εξηγεί στην συνέντευξη του στον « Ρεπόρτερ», «πρέπει να επιτυγχάνεις συνεννοήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με το ΔΗΚΟ, για να κρατείς την χώρα σε σωστή πορεία».
 
Για το κυπριακό αναφέρει χαρακτηριστικά πως "έχουμε ήδη έναν υπό εξέλιξη διάλογο. Και δεν προεξοφλώ ούτε το αδιέξοδο, ούτε την επιτυχή κατάληξη. Είναι μια πιθανότητα να έχουμε εξελίξεις". 
 
Σε ερώτηση αν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ θα συμπεριληφθούν και ονόματα από τον λεγόμενο κεντρώο χώρο, ο κος Νεοφύτου απαντά: "Με συγχωρείτε, αλλά ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η έκφραση του κεντρώου χώρου και της κεντροδεξιάς και του ευρύτερου κεντρώου χώρου. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κεντρώου χώρου; Η μετριοπάθεια, ο πραγματισμός, η αποφυγή ακροτήτων. Και ποιο κόμμα σε όλα τα ζητήματα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ως κεντρικές πολιτικές; Ο ΔΗΣΥ. Είμαι εγώ ακραίο κόμμα στο Εθνικό θέμα και είναι εκφραστής του μεσαίου χώρου, με όλη την αγάπη, οι Οικολόγοι;"     
 
Στο ενδεχόμενο πάντως να φιλοξενήσει στελέχη άλλων κομμάτων ο ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιό του, δεν αποκλείει τίποτε: "Ο ΔΗΣΥ ποτέ δεν έκλεισε πόρτες. Ανοίγει πόρτες. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να συνεργαστώ στις βουλευτικές εκλογές με στελέχη του ευρύτερου χώρου μέχρι και τις παρυφές της Αριστεράς. 
 
Άντρος Κυπριανού: « Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει ποιοι θα εξαιρεθούν από το όριο για τις θητείες και για τον Κατσουρίδη».    
 
Το ΑΚΕΛ έχει αρχίσει ήδη να ζεσταίνει τις μηχανές του για τις βουλευτικές  εκλογές, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «Ρεπόρτερ», το κόμμα του  θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξουν εξελίξεις στο κυπριακό. « Μακάρι αυτό να συμβεί και δεν θα έχουμε πρόβλημα να σταματήσουν οι διαδικασίες για τις βουλευτικές», επισημαίνει.
 
Ο κος Κυπριανού τονίζει ότι το ΑΚΕΛ δεν μίλησε ποτέ για ηλικιακή ανανέωση του κόμματός του. "Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η κοινοβουλευτική ομάδα να στελεχώνεται από πολιτικά και τεχνοκρατικά σωστά καταρτισμένους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή επισημαίνω ότι το Συνέδριο έχει καθορίσει όριο θητειών". 
 
Στο ερώτημα πάντως αν ο Νίκος Κατσουρίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ ή γίνονται δεύτερες σκέψεις, είναι απόλυτα σαφής: "Για όλους όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο των θητειών, θα αποφασίσιε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και όχι ο Αντρος Κυπριανού". 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση