Τουρκία: Πρώτο το ΑΚΡ σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πρώτο κόμμα το ΑΚΡ με 41,3% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Γκεζιτζί για τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία, που δημοσιεύει σήμερα η τ/κ εφημερίδα Χαλκίν Σεσί.

Ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP) με 27%, το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) με 15,6% και το κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με 12,5%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τα προαναφερόμενα ποσοστά το ΑΚΡ εξασφαλίζει 262 έδρες και δεν επιτυγχάνει την αυτοδυναμία των 276 εδρών, το CHP 137 έδρες, το MHP 74 έδρες και το HDP 77 έδρες.

Σε ερώτηση για το εάν βρίσκουν ικανοποιητική την προσέγγιση της κυβέρνησης στα τρομοκρατικά γεγονότα, το 18,7% απάντησε θετικά, το 72,1% αρνητικά και το 9,2% δήλωσε αναποφάσιστο. Στην ερώτηση ποιος θεωρείται ότι προκάλεσε τις εκρήξεις στις 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, το 24,9% απάντησε το Ισλαμικό Κράτος, το 27,8% το ΡΚΚ, το 10,5% το ΑΚΡ, το 10.6% ο Ερντογάν, το 10,1% το HDP, το 14% εξωτερικές δυνάμεις και ποσοστό 2% απάντησε “άλλοι”.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα σχετικά με τις εκρήξεις στην Άγκυρα, το 27,5% απάντησε θετικά και το 58,6% απάντησε αρνητικά. Ποσοστό 13,9% δεν απάντησε. Στην ερώτηση εάν αυτοί που σκέφτονται ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για τα γεγονότα στο σταθμό της Άγκυρας θα ψήφιζαν και πάλι το ΑΚΡ, ποσοστό 74% απάντησε “ναι”, 19,4% “όχι” και αναποφάσιστοι το 6,6%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας την “τρομοκρατία του ΡΚΚ” με 56,9%, ακολουθεί η ανεργία με 50% και μετά: η οικονομική κρίση με 23,1%, η διαφθορά με 22,1%, το Ισλαμικό Κράτος και η διεθνής τρομοκρατία με 21,1%, η πολιτική αστάθεια με 17,5% κά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη 17 και 18 Οκτωβρίου, σε 36 Νομούς της Τουρκίας με δείγμα 4.864 άτομα ηλικίας 18 και άνω.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που ψηφίζουν στην "πρεσβεία" της Τουρκίας οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας που διαμένουν στα κατεχόμενα, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας των Τούρκων υπηκόων του εξωτερικού.  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας