Ο Άσαντ είναι έτοιμος να διενεργήσει βουλευτικές εκλογές

Την ετοιμότητά του να λάβει μέρος σε Προεδρικές εκλογές που θα διενεργηθούν νωρίς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε Ρώσους Βουλευτές.

Αυτό δήλωσε ο νομοθέτης Αλεξάντερ Γιουσένκο, του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος (KPRF) σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Ταςς, την Κυριακή.

Ο κ. Γιουσένκο συμμετέχει σε αντιπροσωπεία Ρώσων Βουλευτών που επισκέπτονται τη Συρία μαζί με ανθρωπιστική αποστολή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Άσαντ είναι έτοιμος να διενεργήσει βουλευτικές εκλογές «στη βάση όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν την ευημερία της Συρίας».

Είναι επίσης έτοιμος να συζητήσει συνταγματική μεταρρύθμιση, αν χρειαστεί και σύμφωνα με τη θέληση του λαού να διενεργήσει Προεδρικές, αλλά μόνο «μετά τη νίκη επί της τρομοκρατίας στο έδαφος της Συρίας και την απελευθέρωση της χώρας».

Ο Ρώσος Βουλευτής ανέφερε στο Ταςς ότι ο κ. Άσαντ «είναι απολύτως βέβαιος της προοπτικής του για εκλογή αν γίνουν Προεδρικές εκλογές».

«Εμείς (η ρωσική αντιπροσωπεία) εκφράσαμε τη θέση ότι μια βαθιά συνταγματική μεταρρύθμιση πρέπει να προέλθει από τη Δαμασκό και όχι από την Ουάσινγκτον ή την Άγκυρα», είπε.

Εξάλλου, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, το Σάββατο στο κανάλι Vesti v Subbotu ότι «δεν θέλουμε να λάβουμε υπόψη τα συγκεκριμένα συμφέροντα του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ούτε τα συγκεκριμένα συμφέροντα της αντιπολίτευσης».

«Θέλουμε να λάβουμε υπόψη τα συμφέροντα της Συρίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό για τη Συρία να έχει ένα ειρηνικό περιβάλλον, να τεθεί ένα τέλος στον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και να μην αφεθούν οι τρομοκράτες να έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν την εξουσία στη Δαμασκό ή οποιοδήποτε μέρος της Συρίας».  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας