Ο Υπουργός Άμυνας σε συνέδριο για τη Θαλάσσια Ασφάλεια στο Βερολίνο

Πραγματοποιείται αυτή τη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου στο Βερολίνο συνέδριο για θέματα θαλάσσιας ασφάλειας με βασικό ομιλητή τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη. Θέμα της ομιλίας του κ. Φωκαΐδη θα είναι οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στον τομέα της Ασφάλειας. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ) και το δίκτυο EuroDefense (Deutschland).
 
Σημειώνεται επίσης ότι ευρωπαϊκό συνέδριο για τη θαλάσσια ασφάλεια θα διοργανωθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου και στην Κύπρο από το Υπουργείο Άμυνας. Το συνέδριο έχει ενταχθεί μάλιστα στις δραστηριότητες της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτό το εξάμηνο ασκείται από το Λουξεμβούργο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Χόρχε Ντομέκ και βασικός ομιλητής θα είναι ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής. Συμμετοχή στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει αρχηγοί ναυτικών δυνάμεων σημαντικών ευρωπαϊκών χωρών, διακεκριμένοι διπλωμάτες, στρατιωτικοί, καθηγητές πανεπιστημίων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. 
 
Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EUMSS) και μεταξύ των θεμάτων που θα εξετασθούν είναι και οι Ευρωπαϊκές θαλάσσιες γραμμές επικοινωνιών, η προστασία των θαλάσσιων υποδομών καθώς και αξιολόγηση της στροφής των επιχειρήσεων των Πολεμικών Ναυτικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δραστηριότητες που παραδοσιακά ασχολείται η ακτοφυλακή. 
 
Στο συνέδριο υπάρχει ένα ξεχωριστό κομμάτι που θα αφιερωθεί στις πτυχές του EUMSS που άπτονται της έρευνας και τεχνολογίας και θα είναι ανοικτό στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. 
 
Αναφορά και στα δύο συνέδρια γίνεται στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΟΑ (http://eda.europa.eu/info-hub/press-centre/latest-news/2015/10/19/eda-continues-mine-counter-measures-activities---two-maritime-conferences-on-the-way). 
 
Πρόσκληση συμμετοχής, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και έντυπο συμμετοχής υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν το έντυπο συμμετοχής τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση seminar@mod.gov.cy.          
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια