Πρέσβης ΗΠΑ: «Η λύση θα είναι παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα»

Με τίτλο “Η λύση θα αποτελέσει παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα”, η Κίπρις φιλοξενεί σήμερα συνέντευξη της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλίν Αν Ντόχερτι, η οποία σημείωσε πως η διαδικασία λύσης είναι διαδικασία των Κυπρίων και το όφελος από τη λύση θα είναι πολύ μεγάλο.

Αυτό, είπε, θα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για την περιοχή και για τη διεθνή κοινότητα. Στην πρώτη της συνέντευξη στην Κύπρο, η κ. Ντόχερτι αναφέρθηκε και στη διαφορετική ματιά των γυναικών, λέγοντας πως αυτό μπορεί να φέρει περισσότερες πιθανότητες και προοπτικές λύσης και στο Κυπριακό.

Αναφερόμενη στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ είπε ότι “είναι διαδικασία των Κυπρίων και διαδικασία για τους Κύπριους. Εάν επιτευχθεί λύση και οι δύο πλευρές μάθουν να ζούνε μαζί, θεωρώ ότι από πλευράς παγκόσμιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα είναι ένα σημαντικό παράδειγμα. Αυτή η διαδικασία είναι δική σας, για εσάς”.

Για τη θέση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, εργάστηκε για περίπου ένα χρόνο και διάβασε πολύ για το θέμα Κύπρος. Της άρεσε, είπε, η μακρά και ατέλειωτη ιστορία της Κύπρου και αυτό έχει σημασία να το καταλάβει κάποιος. Τις τρεις εβδομάδες που βρίσκεται εδώ, πρόσθεσε, συγκινήθηκε από την απλοχεριά, φιλοξενία και τη ζεστασιά των Κυπρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης της κ. Ντόχερτι αφορά την προσωπική της διαδρομή ως δημοσιογράφου και διπλωμάτη, τις πρώτες της εντυπώσεις από την Κύπρο και τους Κυπρίους αλλά και την οικογένειά της, την κόρη και τον σύντροφό της που βρίσκονται στην Αμερική.


 ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια