Κοντραρίστηκαν ο παλιος και ο νέος για τον Ρίκκο...

«Αδιάβαστο» έπιασε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης τον εν ενεργεία Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη κατά την διάρκεια της αντεξέτασης του στην  δικαστική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο, στην δίκη Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co .

Ο κ. Μαρκίδης, συνήγορος υπεράσπισης του τέταρτου κατηγορούμενου Παναγιώτη Νεοκλέους,  με συνεχείς ερωτήσεις του προσπαθούσε να διευκρινίσει κατά πόσον ο κ. Κληρίδης είχε διεξέλθει διαβάζοντας όλα τα έγγραφα του φακέλου της υπόθεσης πριν προχωρήσει στην καταχώρηση ποινικής δίωξης εναντίων των κατηγορουμένων. Ο κ. Κληρίδης στις πλείστες των περιπτώσεων έδινε την απάντηση πως δεν θυμόταν το περιεχόμενο των εγγράφων του φακέλου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον κ. Μαρκίδη να θέσει την ερώτηση "πώς τότε ο κ. Κληρίδης αντεξεταζόμενος τις προηγούμενες μέρες είπε ότι μέσα σε ένα πρωί πρόλαβε και μελέτησε τον φάκελο της υπόθεσης, το περιεχόμενο του οποίου δεν θυμόταν", και μετά έδωσε οδηγίες για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.  Ο κ. Μαρκίδης συνεχίζοντας υπέβαλε την ερώτηση στον κ. Κληρίδη εάν γνωρίζει τον Ε.Τ. τον συμπαθέστατο εξωγήινο από την παλιά ταινία επιστημονικής φαντασίας.
 
Όταν ο κ. Κληρίδης απάντησε θετικά ο κ. Μαρκίδης  άρχισε να εκθειάζει την ικανότητα του Ε.Τ. να διαβάζει με μεγάλη ταχύτητα κείμενα και βιβλία. Ο κ. Κληρίδης απάντησε ότι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Μαρκίδης είναι απαράδεκτο κάτι που προκάλεσε και την παρέμβαση του δικαστηρίου.

Στην συνέχεια ο κ. Μαρκίδης υπέβαλε στον Γενικό Εισαγγελέα την θέση ότι οι σχέσεις μεταξύ του και του Ρίκκου Ερωτοκρίτου όταν ήταν στην Γενική Εισαγγελία ήταν κακές και αυτός δεν έκανε τίποτα για να τις βελτιώσει, αφήνοντας τον υπαινιγμό ότι αυτό οδήγησε στην ποινική δίωξη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κάτι στο οποίο αντέδρασε έντονα ο κ. Κληρίδης λέγοντας ότι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Μαρκίδης είναι άκρος προσβλητικό προς τον φορέα του θεσμού αλλά και προς το πρόσωπό του όταν κατηγορείται για προσωπική έχθρα και εκδικητικότητα. 
 

  
 
 

Δειτε Επισης

Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Η Τουρκία ανήρτησε στην UNESCO τον δικό της χάρτη για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό με πολύ... Αιγαίο
Ο Νετανιάχου δεν απέκλεισε τη δολοφονία του Χαμενεϊ- «Η εξόντωσή του θα τερμάτιζε τη σύγκρουση»
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Κύπρου-«Η ευρωπαϊκή φωνή πρέπει να ακούγεται»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης