Κοντραρίστηκαν ο παλιος και ο νέος για τον Ρίκκο...

«Αδιάβαστο» έπιασε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης τον εν ενεργεία Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη κατά την διάρκεια της αντεξέτασης του στην  δικαστική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο, στην δίκη Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co .

Ο κ. Μαρκίδης, συνήγορος υπεράσπισης του τέταρτου κατηγορούμενου Παναγιώτη Νεοκλέους,  με συνεχείς ερωτήσεις του προσπαθούσε να διευκρινίσει κατά πόσον ο κ. Κληρίδης είχε διεξέλθει διαβάζοντας όλα τα έγγραφα του φακέλου της υπόθεσης πριν προχωρήσει στην καταχώρηση ποινικής δίωξης εναντίων των κατηγορουμένων. Ο κ. Κληρίδης στις πλείστες των περιπτώσεων έδινε την απάντηση πως δεν θυμόταν το περιεχόμενο των εγγράφων του φακέλου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον κ. Μαρκίδη να θέσει την ερώτηση "πώς τότε ο κ. Κληρίδης αντεξεταζόμενος τις προηγούμενες μέρες είπε ότι μέσα σε ένα πρωί πρόλαβε και μελέτησε τον φάκελο της υπόθεσης, το περιεχόμενο του οποίου δεν θυμόταν", και μετά έδωσε οδηγίες για να ασκηθούν ποινικές διώξεις.  Ο κ. Μαρκίδης συνεχίζοντας υπέβαλε την ερώτηση στον κ. Κληρίδη εάν γνωρίζει τον Ε.Τ. τον συμπαθέστατο εξωγήινο από την παλιά ταινία επιστημονικής φαντασίας.
 
Όταν ο κ. Κληρίδης απάντησε θετικά ο κ. Μαρκίδης  άρχισε να εκθειάζει την ικανότητα του Ε.Τ. να διαβάζει με μεγάλη ταχύτητα κείμενα και βιβλία. Ο κ. Κληρίδης απάντησε ότι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Μαρκίδης είναι απαράδεκτο κάτι που προκάλεσε και την παρέμβαση του δικαστηρίου.

Στην συνέχεια ο κ. Μαρκίδης υπέβαλε στον Γενικό Εισαγγελέα την θέση ότι οι σχέσεις μεταξύ του και του Ρίκκου Ερωτοκρίτου όταν ήταν στην Γενική Εισαγγελία ήταν κακές και αυτός δεν έκανε τίποτα για να τις βελτιώσει, αφήνοντας τον υπαινιγμό ότι αυτό οδήγησε στην ποινική δίωξη του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κάτι στο οποίο αντέδρασε έντονα ο κ. Κληρίδης λέγοντας ότι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Μαρκίδης είναι άκρος προσβλητικό προς τον φορέα του θεσμού αλλά και προς το πρόσωπό του όταν κατηγορείται για προσωπική έχθρα και εκδικητικότητα. 
 

  
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της