ΠτΔ: ''Η Τουρκία να ανταποκριθεί στις κυπρογενείς της υποχρεώσεις''

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 
 
Ο ΠτΔ καλεί την Τουρκία να ανταποκριθεί στις κυπρογενείς της υποχρεώσεις, προκειμένου να ανοίξουν κεφάλαια που την ενδιαφέρουν στην ενταξιακή της πορεία.  
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος αναφέρει πώς ''Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω κατ’ ιδίαν τόσο με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ όσο και με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ επικεντρώνοντας κατά κύριο λόγο την προσοχή μας στις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση που η Ευρώπη αντιμετωπίζει.
 Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με κύριο στόχο ή κύρια αναφορά από δικής μου πλευράς στην αναγκαιότητα όλοι να σέβονται αυτά που συμφωνούνται ή τις υποχρεώσεις που έχουν, ή έχουν αναλάβει έναντι της ΕΕ αλλά και όλων των κρατών μελών.
 Τόσο η κα Μέρκελ όσο και ο κ. Γιούνκερ όχι μόνο δεν διαφώνησαν, αλλά συμφωνούν ότι είναι απόλυτα θέμα αρχής για την ΕΕ ο σεβασμός προς τις ευρωπαϊκές αρχές, τις ευρωπαϊκές αξίες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά ιδιαίτερα και τις δεσμεύσεις των όποιων κρατών, υποψηφίων κρατών, ενδιαφέρονται είτε ενταχθούν είτε να ωφεληθούν από πολιτικές της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Σεπτέμβρη, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το οποίο αναμένεται είναι η Τουρκία να ανταποκριθεί και στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της προκειμένου να ανοίξουν κεφάλαια που την ενδιαφέρουν στην ενταξιακή της πορεία''.

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν-Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του