Έρχονται κι άλλες βάρκες με πρόσφυγες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρεπόρτερ, πέρα από τις δυο βάρκες με πρόσφυγες που έφτασαν στο Ακρωτήρι πλέουν στην γύρω περιοχή της Κύπρου και άλλες βάρκες με πρόσφυγες. Ήδη ανοικτά του Παραλιμνίου έχει ληφθεί στίγμα μη αναγνωρίσιμο από τα ραντάρ του Λιμενικού.  Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες αφίξεις έρχονταν κατευθείαν από την εμπόλεμη Συρία.

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα ώστε να συνδράμει, αν ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις, στην προσπάθεια παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί να επιβαίνουν σε δυο βάρκες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις της  η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής είναι ότι οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Ακρωτήρι και είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων.

«Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα να συνδράμομε, αν απαιτηθεί. Υπάρχει μνημόνιο συναντίληψης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Βάσεις, οπόταν και εμείς ως Τμήμα της Δημοκρατίας θα ενεργήσουμε βάσει του μνημονίου συνεργασίας. Προς το παρόν, όλα τα άτομα είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων. Δεν έχουμε εμείς οποιαδήποτε εμπλοκή, απλά είμαστε σε ετοιμότητα, εάν απαιτηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σε τι ενέργειες θα προβεί η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση που ζητηθεί η εμπλοκή της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθούν τα σχέδια μας».
 

Δειτε Επισης

Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση
Δ. Στυλιανού: Η πλατφόρμα που βάζει την Κύπρο στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη
Ανυπόστατα παράπονα για ποσότητα υγραερίου σε κυλίνδρους ενώπιον του Συνδέσμου Καταναλωτών
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία