Ανάκληση Toyota: Πως απαντά η αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες από την Toyota, βρίσκεται ο επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο, στον απόηχο της είδησης για ανάκληση 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω σοβαρού προβλήματος στους διακόπτες των παραθύρων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και ενδεχομένως και φωτιά. 
 
«Είμαστε ενήμεροι για την ανάκληση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε στο Reporter ο διευθυντής Marketing της αντιπροσωπείας της Toyota στην Κύπρο, Δημήτρης Μελανθίου.
 
Πρόσθεσε πως με βάση τη διαδικασία, μόλις η εταιρεία ενημερωθεί επακριβώς για τους αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων που εισήχθηκαν από τον επίσημο αντιπρόσωπο, θα προχωρήσει σε ενημέρωση τόσο προς το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όσο και προς τους  πελάτες.  
 
Πάντως, ο κ. Μελανθίου τόνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας και πως πρόκειται για καθαρά τυπικές διαδικασίες.
 
Όπως εξάλλου, είχε αναφέρει στην ανακοίνωση της η Toyota, oι αντιπρόσωποι της θα επιθεωρήσουν το διακόπτη και θα εφαρμόσουν ανθεκτικό στη θερμότητα γράσο, μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Η πλακέτα εσωτερικού κυκλώματος θα αντικατασταθεί εάν ο διακόπτης δεν λειτουργεί κανονικά.
 
Άγνωστο ωστόσο παραμένει ακόμα το πώς θα εξυπηρετηθούν ιδιοκτήτες οχημάτων των συγκεκριμένων μοντέλων, τα οποία εισήχθησαν μεταχειρισμένα στην Κύπρο. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αποταθούν στην αντιπροσωπεία, ωστόσο προτεραιότητα φαίνεται πως θα δοθεί σε όσα οχήματα εισήχθησαν από τον επίσημο αντιπρόσωπο.
 
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα μοντέλα εκτός της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν το Camry, το Highlander και το RAV4, το οποίο κυκλοφορεί και στην Κύπρο. Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται έχουν κατασκευαστεί την περίοδο  Ιανουαρίου 2005 - Αυγούστου  2006, και  Αυγούστου 2008 -Ιουνίου 2010, στην Ιαπωνία. Περιλαμβάνονται επίσης οχήματα  που κατασκευάστηκαν εκτός Ιαπωνίας, μεταξύ Αυγούστου 2005 και Αυγούστου 2006 και μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Δεκεμβρίου 2010.
 
Σημειώνεται, πάντως ότι με βάση ανεπίσημα στοιχεία, στην Κύπρο φαίνεται πως κυκλοφορεί μόνο το RAV4, με τα οχήματα αυτά να μην είναι πολλά σε αριθμό.
 
 Επικίνδυνη βλάβη η αιτία

Αιτία για την απόφαση ανάκλησης αποτέλεσε η αναφορά από  πελάτη της εταιρείας στις ΗΠΑ, ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο χέρι, καθώς επίσης και άλλες  11 αναφορές, βάση των οποίων ο διακόπτης και η επένδυση της πόρτας είχαν καεί .
Πάντως, η Toyota αναφέρει ότι δεν γνωρίζει για τυχόν δυστυχήματα που προκλήθηκαν από τη βλάβη.
 
maria.stylianou@imhbusiness.com
 
Follow @stylianou_maria


 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα