Όχι άλλο «δώσε – δώσε» στο κυπριακό λέει ο Παπαδόπουλος

Την άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση της Κυβέρνησης στους σχεδιασμούς για ξεπάγωμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας «όχι στο ξεπάγωμα κεφαλαίων ενόσω η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και έναντι της ίδιας της ΕΕ».

Ερωτηθείς για το θέμα, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσει η «διαδικασία δώσε-δωσε» στο Κυπριακό.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Τουρκίας στην περιοχή, κάτι που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα λόγω και της ανάγκης της ΕΕ για συνεργασία στο προσφυγικό και στην κρίση στη Συρία, είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να επιτύχει αυτούς τους σχεδιασμούς, ενώ δεν μπορούμε να απαντάμε σε πιέσεις με μασημένα λόγια.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση κατά πόσο συναινεί στο άνοιγμα του κεφαλαίου 17, που αφορά την οικονομία, και άλλων κεφαλαίων για τα οποία κανένας δεν έχει κάνει λόγο, είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται στο Κυπριακό τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως είπε, μόνο η πλευρά μας προχωρεί σε μονόπλευρες, μονομερείς υποχωρήσεις, ενώ αντί της ανταπόκρισης, οι πιέσεις εντείνονται προς την ε/κ πλευρά για περαιτέρω γενναιόδωρες υποχωρήσεις.

Η Τουρκία, που έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πρέπει να τις τιμήσει και να καταλάβει ότι η μη λύση του Κυπριακού θα προκαλεί κόστος στην ίδια, όσον αφορά την ενταξιακή της πορεία, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.


 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση